avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deschiderea contabilitatii unei asociatii infiintate ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deschiderea contabilitatii unei asociatii infiintate in baza OG26/2000

Sartu mana/Buna ziua.Am citit in Legea 121/2015 privind aprobarea OUG 79/2014 pentru modificarea si completarea Legii contabilitatii nr. 82/1991 ca:
Art I
2. La articolul I punctul 5, alineatul (2) al articolului 10 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) Contabilitatea se organizeaza si se conduce, de regula, in compartimente distincte, conduse de catre directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie. Aceste persoane trebuie sa aiba studii economice superioare. Prin persoana imputernicita sa indeplineasca functia de director economic sau contabil-sef se intelege o persoana angajata potrivit legii, care are studii economice superioare si care are atributii privind conducerea contabilitatii entitatii."

Intrebare:In conditiile prevazute de articolul de mai sus, persoana imputernicita sa indeplineasca functia de director economic sau contabil sef, mai trebuie sa fie memru CECCAR?.Cu respect,Dragos Icleanu
Cel mai recent răspuns: Contabilitate Brasov , Contabil 09:59, 26 Februarie 2016
Conform articolului amintit, daca persoana respectiva este angajat, are studii superioare economice si in fisa postului se prevede ca organizeaza si conduce contabilitatea in unitatea respectiva nu trebuie sa fie membru Ceccar.

Contabilitatea pentru persoanele juridice fara scop patrimonial se organizeaza conform OMEF 1969/2007, Anexa1 sau Anexa2 (daca este asociatie de proprietari sau cult religios).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare bilant 2017 entitate mica ionela11 ionela11 Buna ziua, Cine poate semna bilantul pentru anul 2017 pentru o entitate mica?....Eu sunt angajata doar economist ...deci nu pot semna (vezi toată discuția)
Situatii financiare an 2015 eda_68 eda_68 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca o persoana , angajata cu CIM - functia contabil ( are studii superioare de specialitate ) dar este si administrator prin ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac ca sa pot tine contabilitate la firme... t1b3r1u5 t1b3r1u5 Buna ziua Am obtinut din anul 2016 diploma de licentiat in stiinte economice. As vrea sa incep sa tin contabilitatea la cateva firme De unde sa incep? Ar ... (vezi toată discuția)