avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executarea unui op investit
Discuție deschisă în Executare silită

executarea unui op investit

in cazul in care s-a obtinut investirea unui B.O cu formula executorie , pentru executarea efectiva a acestuia daca se obtine si incuviinatrea executarii silite mai este necesara somatia de executare ?
Ultima modificare: Joi, 6 August 2009
ENGFULL, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexgrigoriu , utilizator 20:17, 6 August 2009
Mai intai se facea somatie si abia cand hotararea era definitiva se investea op-ul. Procedura este total nelegala si nici constitutionala.Nu ati procedat corect si poate fi contestata aceasta procedura.
:O
Nu inteleg ce vreti sa sp[uneti ... care hotarare sa ramana definitiva ?
eu vorbesc de investirea cu formula executorie a unui B.O care conform legii este titlu executoriu ....
Ultima modificare: Joi, 6 August 2009
ENGFULL, utilizator
Ordinul de plata nu constituie titlu executoriu
asa-i ....
este vorba de un Bilet la Ordin
Este necesara si somatia de executare, insa aceasta este oricum prima etapa a executarii silite, pe care o va realiza executorul judecatoresc la care veti apela pentru a pune in executare BO
Deci dvs trebuie sa apelati la un executor judecatoresc si se va ocupa el de somatie.
In orice caz, somatia este necesara in orice forma de executare mai putin poprirea, insa cred ca in cazul BO exista o reglementare in legea speciala care impune emiterea unei somatii/notificari mai inainte de inceperea executarii silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilete la ordin refuzate dara2 dara2 Cum trebuie procedat in cazul in care unul dintre clientii mei imi refuza biletele la ordin date in nenumerate randuri? Cum procedez sa-mi recuperez banii? (vezi toată discuția)
Bilet la ordin monica_ka monica_ka Am o mare rugaminte. Am trimis catre o firma cu care am lucrat 3 Bilete la ordin, trimise prin DHL cu confirmare de primire. Acum aceasta firma ma someaza prin ... (vezi toată discuția)
Solicitare insolventa debitorului vs executare silita smart accounting business srl smart accounting business srl Buna seara! Va prezint urmatoarea speta , cu speranta ca voi fi ajutata de specialistii de pe acest site, care de multe ori m-au lamurit in spete grele: am ... (vezi toată discuția)