avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... norma hrana mapn
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

norma hrana mapn

Buna seara. Am o nedumerire. Norma de hrana se introduce in calculul venitului din care se plateste pensie intretinere minor, sau in conformitate cu decizia data de curtea suprema de justitie si cu legea in sine, aceasta este doar pentru si in folosul angajatului in sistemul apararii natioanale.
Cel mai recent răspuns: ContSters379576 , utilizator 21:06, 25 Februarie 2016
Norma de hrană MAPN nu intră în calculul pensiei de întreținere minor. 21-Decembrie-2015.

"ICCJ a hotărât: Norma de hrană nu se ia în calcul la stabilirea pensiei de întreținere
Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis printr-o decizie pronunțată în luna octombrie că sumele provenite din norma de hrană primite de personalul din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională nu trebuie să fie incluse în totalul veniturilor nete. Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție ceruse Instanței supreme, printr-un recurs în interesul legii, pronunțarea unei decizii prin care să se asigure interpretarea unitară a prevederilor legale în materie, în condițiile în care instanțele le aplicau diferit. Decizia ICCJ a fost publicată astăzi (21-Decembrie-2015) în Monitorul Oficial."

SURSA: www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2016
ContSters379576, utilizator
RIL

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 943 din 21 decembrie 2015 a fost publicată Decizia nr. 21/2015 privind examinarea recursurilor în interesul legii formulate de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Suceava şi de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la „interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 527 alin. (2) şi art. 529 alin. (1) şi (2) din Codul civil raportate la prevederile art. 2 alin. (4) şi art. 4 alin. (4) din Ordonanţa Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în ceea ce priveşte includerea echivalentului valoric al normei de hrană în totalul veniturilor lunare nete în raport de care se stabileşte pensia de întreţinere datorată de către părinte copilului”.

În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 527 alin. (2) şi art. 529 alin. (1) şi (2) din Codul civil, echivalentul valoric al normei de hrană prevăzute de art. 2 alin. (4) şi art. 4 alin. (4) din Ordonanţa Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, nu se include în totalul veniturilor nete lunare în raport de care se stabileşte pensia de întreţinere datorată de către părinte copilului”.
va multumesc. Insa chiar acum este pe rol un proces la Bucuresti sector 5 unde instanta a fost solicitata sa se pronunte in micsorarea pensiei minor data in urma cu 4 ani in care era inclusa si norma de hrana. Dupa ce au fost depusee toate actele necesare pentru reducere, partea adversa a depus intampinare , iar instanta a solicitat veniturilie pe ultimele 6 luni ale salariatului mapn. Ce treebuie sa se inteleaga din acest fapt.
Normal instanța cere veniturile pe ultimele șase luni pentru a se calcula media lunară din veniturile nete pentru ultimele 6 luni, iar din medie să se stabilească pensia lunară pentru copil/copii.
Dar trebuie să fiți atenți ca din aceste venituri NETE să fie scăzută norma de hrană.
Să verificați dosarul înainte de următorul termen sau în ziua termenului, și să analizați adeverința primită de instanță din partea MAPN.
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2016
ContSters379576, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre pensia de intretinere balanel balanel La 1860 salariul net cit se cuvine la 2 copii? Am înțeles ca norma de hrana nu se pune si aceea fiind de 1060 multumesc (vezi toată discuția)
Norma de hrana acordata conform og 26/1994 este considerata venit ... Cosmincatrinoiu Cosmincatrinoiu Norma de hrana acordata conform OG 26/1994 este considerata venit salarial? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ClaudiuCl2018 ClaudiuCl2018 La stabilirea pensiei alimentare se adauga si norma de hrana sau doar salariul net ! Norma de hrana nu este considerat venit. (vezi toată discuția)