avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Imprumut intre doua ONG-uri
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Imprumut intre doua ONG-uri

Daca se poate. in ce conditii, se poate realiza un transfer(imprumut) intre doua CAR-uri, unul avind un disponibil important, neutilizat,, al doilea fiind mai nou nu dispune de sufuciente fonduri pentru acordarea imprumuturilor intr-un termen scurt.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:46, 9 Aprilie 2016
Daca erau ONG obisnuite si din scopul lor rezulta admisibil asa ceva, nu era o problema, mai ales daca e ceva ocazional si fara dobanda... In cazul CAR trebuie insa analizata legislatia speciala aplicabila acestora, care s-ar putea sa prevada expres si limitativ cui pot ele acorda imprumuturi - si anume numai membrilor lor... si deci ar putea fi o problema de legalitate din cauza legislatiei speciale, care difera in functie de tipul de CAR - de salariati sau de pensionari. Li se aplica si legislatia privind IFN-urile...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O asociatie poate acorda împrumuturi bănești fară niciun fel de dobândă? Csorin Csorin Buna ziua, dorim sa infiintam o asociatie pentru a ajuta persoanele bolnave, iar pe langa donatii, dorim sa acordam si imprumuturi financiare, cu caracter ... (vezi toată discuția)
Directionare 2% din impozitul pe venitul din salariu josefina.bulgaru josefina.bulgaru Sunt presedintele unei case de ajutor reciproc institutie financiara nebancara si vreau sa-mi spuna cineva daca pot sa redirectionez cu formularul 230 acesti ... (vezi toată discuția)
Legi aplicabile pentru: imprumutul intre doua societati ContSters109653 ContSters109653 Am in grija o societate care a imprumutat de la un alt SRL 50.000 ron.Transferul de numerar s-a facut prin banca. Nu exista nici un contract de imprumut intre ... (vezi toată discuția)