avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... autorizatie ISU cort evenimente
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

autorizatie ISU cort evenimente

buna ziua
-pentru corturile mobile (schelet aluminiu si prelata care se poate deschide pe orice latura)este necesara autorizatie ISU?
-cum se obtine autorizatia avand in vedere ca nu se monteaza aceeasi suprafata la fiecare eveniment?!
multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:33, 3 Martie 2016
Legislatia aplicabila este HG nr. 1739 din 6 decembrie 2006 pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/ sau autorizării privind securitatea la incendiu.
In cazul dvs. va incadrati, cel mai probabil, la:
-art.1 Se aprobă următoarele categorii de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/ sau autorizării privind securitatea la incendiu:
r) construcţii sau amenajări temporare pentru spectacole sau întruniri, cu capacitatea mai mare sau egală cu 200 de locuri pe scaune ori având destinaţia comercială cu aria desfăşurată/ suprafaţa mai mare sau egală cu 2.500 mp;
Pentru autorizare se respecta prevederile Legii nr.307/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, privind securitatea la incendiu, care mentioneaza:
-art.19 Administratorul sau conducătorul instituţiei, după caz, are următoarele obligaţii principale:
c) să solicite şi să obţină avizele şi autorizaţiile de securitate la incendiu, prevăzute de lege, şi să asigure respectarea condiţiilor care au stat la baza eliberării acestora; în cazul anulării avizelor ori a autorizaţiilor, să dispună imediat sistarea lucrărilor de construcţii sau oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor respective.
Pentru fiecare montare a unui cort va trebui sa obtineti avizul ISU. Nu cred ca veti putea obtine un aviz general.
Pentru avizare/ autorizare ISU se respecta procedura prevazuta in Ordinul MAI nr. 3 din 6 ianuarie 2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de avizare şi autorizare privind
securitatea la incendiu şi protecţia civilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesitatea unei autorizatii psi vera.sandu vera.sandu Buna ziua, Pentru o constructie (finalizata inainte de 1990) achizitionata in 2008 (atunci cand era in vigoare legea cu peste 600 mp) cu o suprafata ... (vezi toată discuția)
Aviz isu cristian A. cristian A. Buna ziua. Am inchiriat un spatiu de 30mp pentru un cabinet de intretinere corporala , intr-o cladire p+2,in care cladire,la parter,exista un magazin care ... (vezi toată discuția)
Aviz psi cristian A. cristian A. Pentru un cabinet de masaj cu suprafata de 30mp trebuie aviz PSI ? Multumesc. (vezi toată discuția)