avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Angajat ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Angajat ONG

Buna ziua. Ce demersuri trebuiesc facute odata cu aparitia unui prim angajat al unui ONG? Trebuie modificat statutul, ce anume si unde trebuie declarat / modificat in acte? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AdrianSNA , utilizator 15:09, 10 Martie 2016
Nu se modifica statutul ONG-ului, in aceasta situatie.

1. Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca (cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza).

2. Se completeaza si se transmite REVISAL-ul la ITM.
Transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor in format electronic prin depunerea la sediul inspectoratului teritorial de munca se face pe suport CD, discheta 3,5 inch/1,44 MB sau medii de stocare USB cu sistem de fisiere FAT/FAT32.
Registrul general de evidenta a salariatilor in format electronic (REVISAL), insotit de o adresa de inaintare semnata si stampilata de catre reprezentantul legal, se depune la sediul inspectoratului teritorial de munca in a carui raza teritoriala persoanele fizice sau juridice isi au domiciliul, respectiv sediul.
Pentru prima depunere la sediul inspectoratului teritorial de munca a registrului general de evidenta a salariatilor in format electronic, adresa de inaintare este insotita de o copie a certificatului de inmatriculare - in cazul angajatorului persoana juridica, respectiv o copie a actului de identitate - in cazul angajatorului persoana fizica.

3. Obținerea parolei pentru transmiterea online a REVISAL-ului de către angajatori se face la sediul ITM în a cărui rază teritorială îşi au sediul sau domiciliul, în baza prezentării următoarelor documente:
a) solicitarea scrisă pentru eliberarea parolei (model anexat);
b) împuternicire semnată şi ştampilată de angajator, în cazul în care persoana care solicită obținerea parolei este alta decât reprezentantul legal al angajatorului;
c) copia certificatului de înmatriculare al angajatorului;
d) copia actului de identitate al persoanei împuternicite.

4. Programul REVISAL il gasiti aici
[ link extern ]
In completarea raspunsului primit anterior, sa va mai spun ca odata cu semnarea contractului de munca, veti depune la finante formularul 010 in care bifati si completati acolo unde se refera la impozitele si taxele legate de contractul de munca pentru a completa vectorul fiscal si apoi veti depune declaratia 112.
Acelasi formular 010 il veti depune si atunci cand din anumite motive nu veti mai avea niciun contract de munca pe ong pentru a nu fi nevoit sa depuneti declaratia 112.
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare salariat la pfa OanaAura OanaAura Buna ziua vreu sa angajez o persoana pe PFA-ul meu. Ce pasi trebuie sa urmez? Am inteles ca trebuie sa merg la ITM si ca imi trebuie neaparat semnatura ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de munca cattalinr cattalinr buna ziua, sunt PFA si vreau sa am unu sau doi angajati, dupa ce le fac contractul de munca trebuie sa-l duc la ITM sau e suficient sa completez revisalul? ... (vezi toată discuția)
Inregistrare societate la itm bucuresti carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Unde se inregistreaza acum o societate la ITM - la primul CIM - evident, la mezanin, de unde se obtine parola pt. Revisal sau in alta parte ? N ... (vezi toată discuția)