avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuielile unui PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuielile unui PFA

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri .Am un Pfa infiintai in 2015 dar activitatea incep numai din 15 martie 2016.asa am declarat si la ANAF.Am cumparat casa de marcat in februarie2016.Intrebarea este daca suma platita pentru casa de marcat se introduce in jurnalul de incasari si plati?Documetele adica registrele,jurnarurile cumparate sunt evidentiate in jurnalul de plati?Ce intra in cheltuiel deductibile?Casa de marcat se amortizeaza sau ce se intampla cu el?Cam multe intrebari v-am pus dar sunt la inceput de drum si foarte greu.Va multumesc din tot suflet pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:25, 15 Martie 2016
Da, treceti in rjip valorile ce reprezinta plati cu actele de la infiintare pfa, cu registrele, cu casa de marcat, toate la care aveti documente justificative.
Separat, cand va trebui sa completati anul urmator d200 pentru anul fiscal precedent, se va pune problema cheltuielilor deductibile total sau limitat.
Daca casa de marcat a avut o valoare de achizitie conform facturii sub 2500 lei, nu e considerata mijloc fix si se introduce intreaga valoare la cheltuieli deductibile in anul fiscal de achizitie. Daca e peste, se realizeaza un plan de amortizare pe mai multi ani, adica pe durata normala de functionare si se trece pe cheltuieli deductibile in anul fiscal respectiv doar o parte din valoarea de achizitie. In caz ca e aceasta valoare peste 2500 lei, compltati si fisa mijlocului fix.
Din catalogul mijloacelor fixe:
2.2.9. Calculatoare electronice şi echipamente periferice. Maşini şi aparate de casă, control şi
facturat. Durata 2-4 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa mijlocului fix Alina_Ionela22 Alina_Ionela22 Sunt PFA, traducator de 1 an de zile si pe parcursul acestui an am achizitionat mai multe bunuri gen tableta, boxa portabila, etc. Tin sa mentionez ca tableta ... (vezi toată discuția)
Completare in registrul inventar si in fisa mijlocului fix LuceNera LuceNera Buna ziua. Mi-am infiintat de curand o PFA platitoare de TVA cu codul CAEN 4791 pentru un magazin online cu produse pentru animale (petshop). Pe scurt ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor de tva andreea_catalina andreea_catalina 1. Pentru un PFA cu activitatea principala proiectare si audit energetic se pot trece in RJIP la plati cotizatia anuala platita la o asociatie profesionala? ... (vezi toată discuția)