avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli cota indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli cota indiviza

Sunt cenzor la o as proprietari. As vrea sa stiu cum se imparte factura, in cazul instalarii unui interfon pe una dintre scari. Costul efectiv al aparatului (buc) se plateste de fiecare apartament, iar instalatia din partile comune cota- indiviza?
Multumesc.:(
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:08, 17 Martie 2016
Repartizarea costului aparatului si instalatiei trebuie facuta pe beneficiari. Art. 49 hg 1588.
Da, telefonul din casa se plateste de fiecare proprietar, iar aparatura care deserveste proprietatea comuna se repartizeaza pe cota-parte indiviza.
Noi am impartit factura in mod egal pe fiecare apartament indiferent de marimea acestuia. Practic aparatul din casa nu poate functiona fara cel de la intrare si fara intreaga instalatie, cabluri, legaturi...
Intreaga instalatie cu cele 40 de aparate din cele 40 de apartament plus aparatul de la intrarea a costat 4100 lei. Daca ar fi fost sa separam strict pretul aparatului de la intrare acesta costa 100 lei. Separand ar fi trebuit ca pe lista de plata sa apara o coloana cu cate 100 lei de fiecare apartament si o alta coloana unde cei 100 lei sa fie repatizati pe cota indiviza, adica 100 lei : 2500 m.p. suprafata utila = 0.04 le/m.p.
Pe apartamente ar fi fost, de exemoplu:
30 m.p. x 0.04 lei/m.p. =1.20 lei
50 m.p. x 0.04 lei/m.p. =2.00 lei
....
Cine vrea poate sa se joace si asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire cheltuieli televiziune pe cota indiviza sau pe nr apartamente. w_v_w_v w_v_w_v Ca sa nu ajungem fiecare cu antena in balcon urmeaza sa punem un sistem comun de antena pentru televiziune.Pe langa asta reducem si costurile foarte mult. Mai ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza la nivel de bloc BogdanBarbulescu BogdanBarbulescu Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 2 scari. La scara 1 sunt 20 de apartamente iar la scara 2 sunt doar 11. Suprafetele pe care sunt construite fiecare din ... (vezi toată discuția)
Repartizare costuri lucrare instalatie gaze Dan N Dan N Buna ziua, In asociatia noastra s-au separat intro coloana de gaz 12 proprietari din totalul de 40 de apt. Saptamana trecuta s-a efectuat revizia ... (vezi toată discuția)