avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatorie cu musulman
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatorie cu musulman

buna ziua.sunt aura si sunt f noua in forum aici.am o mare prb si as avea nevoie de ajutorul d-voastra.sunt pe cale sa ma casatoresc cu un musulman pakistanez.as vrea sa-mi pastrez religia dupa casatorie si sa ma imbrac la fel ca pana acum(european stile).el spune ca o sa ma imbrac cum vreau si dupa casatorie si ca religia o sa mi-o pot pastra.acum nu stiu dak sa-l cred sau nu dupa cate am citit aici in forum.sunt f confuza.va rog dak puteti sa ma ajutati.mii de multumiri.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 01:02, 8 August 2009
Nu stiu de ce scrieti ca aveti o problema…! Nu-l iubiti?
Da, pot exista “dificultati” in asemenea uniuni, dar exista multe cupluri care au impacat cele doua religii (cei mai multi copii rezultati din aceste uniuni sunt, totusi, musulmani – desi mama e crestina). In islam nu exista convertire cu fortza… Cine vrea se converteste, cine nu, nu. In ceea ce priveste femeile crestine care isi unesc viata de un musulman ele se pot converti, sau nu. Pakistan nu e intre tzarile in care convertirea e obligatorie pt o casatorie valabila (cel putin asa stiu) – daca ar fi, el nu v-ar lua de sotie. Daca vreti sa va placa parintii lui nu va imbracati prea… dezbracata… (daca va prezentati ca in foto nu veti fi agreata de rudele lui - e o realitate, orice ar spune el).
Cat timp veti ramane pe teritoriul Ro n-ar trebui sa intampinati probleme iar daca apar… sunteti mai in siguranta decat in Pakistan (de fapt, din toate punctele de vedere sunteti mai in siguranta in RO decat in tzara lui).
Incercati sa va casatoriti in RO (pt orice eventualitate)… Sper ca nu sunteti printre acelea care se casatoresc pt a-i oferi cetateanului strain dreptul de a ramane in RO (sunt cam multe asemenea casatorii in ultimul timp si… divortul e cam aiurea in aceste cazuri).
Viatza fericita va doresc!

Ultima modificare: Sâmbătă, 8 August 2009
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre pakistan. ContSters98812 ContSters98812 dak se poate as dori sa stiu tot ce se poate despre pakistan.religie,casatorie....etc (vezi toată discuția)
Casatoria cu un ceatatean pakistanez Gabriela Rafaela Gabriela Rafaela Buna ziua! Prietenul meu este din Pakistan si as dori sa stiu daca oficiem casatoria aici, in romania, la primarie, este recunoscuta in Pakistan sau in SUA ... (vezi toată discuția)
Diferente loc casatorie rarymimi rarymimi Buna seara. Sunt romanca si vreau sa ma casatoresc cu un tunisian. Intrebarea mea este: exista o diferenta casatoria incheiata in Tunisia si cea din Romania? ... (vezi toată discuția)