avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Criteriile de acordare ale tichetelor sociale pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Criteriile de acordare ale tichetelor sociale pentru grădiniță

Bună ziua,
Am și eu o nelămurire. Am o fetiță care a împlinit 6 ani pe data de 13 octombrie ,și vreau să știu dacă poate se încadrează în prevederile legii 248/2015 privind acordarea tichetelor sociale pentru grădiniță.
Am citit legea și în lege scrie la articolul 2 că vârsta minimă este de 3 ani,și vârsta maximă este de 6 ani, împliniți după dat de 1 septembrie al anului școlar curent.
M-am dus la primăria pe raza căreia locuiesc și nu mi-a primit dosarul deoarece fata a împlinit 6 ani, și nu se încadrează în prevederile legii248/2015.
Întrebarea mea este :
Dacă un copil a împlinit 6 ani, după data de 1 septembrie a anului școlar curent mai beneficiază sau nu de prevederile legii 248/2015.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:13, 29 Martie 2016
Art. 2 din Legea 248/2015
Stimulentele educaţionale se acordă copiilor din familii defavorizate în condiţiile în care sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele criterii:
a) vârsta minimă a copilului este de 3 ani, împlinită oricând pe parcursul anului şcolar curent - copiii pot fi înscrişi la grădiniţă şi înainte să împlinească vârsta de 3 ani, dacă spaţiul o permite, dar devin eligibili în luna în care împlinesc vârsta de 3 ani;

b) vârsta maximă a copilului este de 6 ani, împliniţi după data de 1 septembrie a anului şcolar curent, în conformitate cu prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale metodologiei de înscriere în învăţământul primar;

c) venitul lunar pe membru de familie este de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură, prevăzut de Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare.

Din textul de lege se intelege ca, copilul sa nu fie mai mare de sase ani, varsta implinita dupa data de 1 septembrie a anului scolar curent.

Ar trebui sa contestati in instanta decizia Primarului de respingere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichet de gradinita Mioara T Mioara T Daca ai o autoutilitara si indemnizatie (ccc ) se vor pune la calcul? La noi daca ai masina nu iti da tichet pt copil la gradinita ...se ia in considerare k ... (vezi toată discuția)
Acordare tichete gradinita Zelina Zelina Suntem o familie de 4 persoane și copilul cel mare a început în acest an gradinita. As dori sa știu dacă el se încadrează pentru obținerea tichetelor ... (vezi toată discuția)
Legea nr.248/2015 sika sika conform art.2, alin. a si b, legea 248/2015, va rugam sa ne precizati in situatia in care copilul implineste varsta de 6 ani dupa data de 1 sept. ( de ex. in ... (vezi toată discuția)