avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Aplicarea OMS 1470/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Aplicarea OMS 1470/2011

Bună ziua, lucrez într-o unitate de service aparatură medicală cu autofnanţare, aflată în subordinea Direcţiei de Sănătate Publică, vă rog frumos să îmi spuneţi dacă promovarea în funcţie, conform OMS 1470/2011, este obligatorie, odată cu îndeplinirea condiţiilor de vechime, sau este în funcţie de dorinţa angajatorului, dacă organizează sau nu concurs pentru promovarea în funcţie?
Dacă am fost angajat pe perioadă determinată, ca şi economist 1A, la o unitate sanitară, iar acum sunt angajat ca şi economist, pe perioadă nedetrminată, deşi îndeplinesc condiţiile de vechime(am peste 6 ani şi 6 luni vechime în specialitate), şi nu sunt angajat ca şi economist 1A, cum pot să determin angajatorul să organizeze concurs pentru promovarea în funcţie? Vă mulţumesc frumos, şi La mulţi ani, pentru cei care sărbătoresc Sf. Gheorghe !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:09, 23 Aprilie 2016
Se respecta prevederile de la
-Articolul 4
(1) Ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante corespunzătoare funcţiilor contractuale se face prin concurs sau examen.
(2) Promovarea în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual se face prin examen sau potrivit reglementărilor specifice unor domenii de activitate.
Pentru a organiza examen conform al.(2) DSP trebuie sa aiba in organigrama postul respectiv de economist 1A.
Potrivit Legii nr.284/2010:
art.25
...
(2) În situaţia în care promovarea personalului bugetar în funcţie, grad sau treaptă profesională nu este reglementată prin statute proprii, promovarea se face de regulă pe un post vacant existent în statul de funcţii.

(3) În situaţia în care nu există un post vacant, promovarea personalului plătit din fonduri publice în funcţii, grade sau trepte profesionale se va face prin transformarea postului din statul de funcţii în care acestea sunt încadrate într-unul de nivel imediat superior.
....

Asadar, promovarea prevazuta in OMS 1470/2011 nu este obligatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi ocupat un post vacant pe perioada nedeterminata de catre un angajat pe perioada determinata prin redistribuire? LucianT LucianT Este vorba de un spital, posturile au aceeasi specialitate, acelasi nivel de studii si apartin de aceeasi structura (Laborator de analize medicale). Postul pe ... (vezi toată discuția)
Promovare economist criselen criselen Buna ziua, Sunt angajata la o institutie de stat pe postul de economist debutant cf O10/2008 (post unic) din data de 01.03.2013. Va rog sa ma lamuriti daca ... (vezi toată discuția)
Modificarea incadrarii functiei MaryK MaryK Buna seara! Imi desfasor activitatea intr-un serviciu de resurse umane si in urma cu x ani, am obtinut licenta in stiinte economice. La vremea respectiva ... (vezi toată discuția)