avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Decontare cheltuieli auto
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Decontare cheltuieli auto

Am cumparat un autoturism. Urmeaza sa-l inmatriculez, fie pe persoana fizica, fie pe persoana juridica - aaa - asistent in brokeraj srl (IMM - impozit pe venit 3 %, nu sunt platitor de TVA).
Ce cheltuieli aferente autoturismului pot fi decontate pe firma si in ce cuantum?
Cel mai recent răspuns: Contabilitate Brasov , Contabil 23:45, 18 Mai 2016
Daca se cumpara pe PF se face contract de comodat. Daca masina se foloseste exclusiv in scopul afacerii sunt deductibile 100% combustibilul si cheltuielile de reparatii daca exista documente justificative (delegatii, foaie de parcurs, facturi).
Daca se foloseste si in scop personal atunci sunt deductibile 50% din costuri. In acest caz nu mai este obligatoriu sa se intocmeaza foaie de parcurs si delegatii.
Sigur, bonul trebuie sa contina CUI-ul beneficiarului.

Daca se cumpara pe firma se pot deconta aceleasi cheltuieli si sunt deductibile in aceleasi cote. In plus de asta si costul masinii se inregistreaza in contabilitate prin amortizare. Deductibilitatea este limitata la 1500 lei/luna/masina.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2016
Contabilitate Brasov, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva dupa 01.05.2009 leila-sema leila-sema Buna ziua, Dupa 01.05.09 nu se mai deduce TVA de la bonurile de combustibil, de la reparatiile autoturismelor, facturile de spalata auto.Se spune ca este ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuiala combustibil mari.a mari.a Spuneti-mi va rog sub ce forma as putea sa decontez cheltuiala cu combustibilul unui angajat care vine cu masina personala la serviciu? Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate tva din bonurile de benzina elenadove elenadove buna ziua, dupa data de 01.05.2009 cheltuiala cu combustibilul pentru director, administrator firma este deductibila? se mai deduce tva? legea spune ca ... (vezi toată discuția)