avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tatal in concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tatal in concediu ingrijire copil

buna seara,
rugamintea mea este sa-mi spuneti daca in urmatoarea situatie tatal poate depune dosar pentru indemnizatia de crestere copil pana la 2 ani:

copilul s-a nascut in martie 2009, si, anterior nasterii, ambii parinti au avut continuitate pe cartea de munca, adica sunt eligibili pentru indemnizatie (12 luni minim). dupa 5 luni de la nastere, sotul meu (tatal) urmeaza sa fie dat afara prin restructurare la 1 septembrie. am gasit ca solutie ,pentru situatia financiara, sa intre el in ingrijire copil si eu sa ma intorc la munca. insa nu de acum, ci de la 1 ianuarie 2010. daca el va avea 4 luni de incetare contract pana in ianuarie 2010, mai poate depune dosar pentru indemnizatie? sau e obligat sa fie angajat in momentul in care cere trecerea in CIC?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: freshmint , utilizator 22:59, 22 Aprilie 2011
Nu conteaza daca mai e angajat sau nu. Ce este obligatoriu, este ca el sa indeplineasca conditia de stagiu ceruta de lege (cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului in care sa fi realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit).
multumesc mult pentru raspunsul promt.
in cazul in care depune dosarul, tatal poate solicita dupa 4 luni de la incetare, sa i se completeze adeverinta de venit de catre fostul angajator? acea anexa 4.

ce se poate completa in prima parte ai ei daca nu e angajat?

Se adevereşte prin prezenta că doamna/domnul .............................................,CNP ........................., domiciliată/domiciliat în localitatea ............................, str...................................................................... nr. ........., bl. ............, sc. ......., et. ........., ap. .............,sector/judeţ .........................., având calitatea de1 ..…................................
în instituţia noastră de la data de ...................................................:
I. Referitor la îndeplinirea condiţiilor de acordare a concediului şi indemnizaţiei pentru
creşterea copilului:2
􀁴 în perioada de la ................................ până la ............................... a beneficiat de indemnizaţie de
maternitate;
􀁴 la data de ......................................... se împlinesc cele 42 de zile din concediul de lăuzie;
􀁴 în perioada de la ..................................... până la .................................. a beneficiat de indemnizaţie
pentru creşterea copilului;
􀁴 începând cu data de ............................................... se aprobă concediul pentru creşterea copilului.
􀁴 a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, după cum urmează:
o de la (zi/lună/an) ......................………… până la (zi/lună/an) ……….............................……


va intreb pentru ca trebuie sa dam un raspuns azi la serviciu la el, si nu as vrea sa ne trezim peste cateva luni ca nu mai poate intra in CIC.
Poate solicita adeverinta oricand. Obligatia angajatorului de a-i elibera acea adeverinta continua sa existe si dupa ce sotul dvs nu mai este salariat. Insa, ca sa nu aveti surprize, puteti solicita completarea acesteia acum. Adeverinta se completeaza cu perioada cat sotul dvs a fost salariat.
multumesc mult pentru ajutor :innocent:
Cu multa placere.
:offtopic: Ma bucur ca am reusit sa contribui la schimbarea statusului dvs :)
Ultima modificare: Joi, 13 August 2009
pakos, utilizator

Alte discuții în legătură

Sunt studenta in ultimul an de facultate si insarcinata, am dreptul la somaj? elenaboboc91 elenaboboc91 Sunt studenta in anul III de facultate la zi si urmeaza sa dau licenta. Sunt de asemenea insarcinata si urmeaza sa nasc in septembrie. Am dreptul la somaj dupa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului pentru tata manea_georgy2006 manea_georgy2006 Ma numesc Manea Georgiana si am m-ai apelat la dumneavoastra si ma-ti ajutat de aceea sper sa ma puteti lamurii si de data aceasta. am intrat in cresterea ... (vezi toată discuția)
Ccc dupa concediu fara plata Rikidone79 Rikidone79 Pana in aprilie 2011 am fost in CIC iar apoi am intrat in concediu fara plata pentru ingrijirea copilului pentru un an. Am ramas din nou insarcinata. :) As ... (vezi toată discuția)