avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu de maternitate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu de maternitate


In ce situatii concrete se poate inregistra diferenta dintre salariu si indemnizatia de concediu (de maternitate) prevazuta la art. 66 din Contractul Colectiv de Munca aplicabil al nivel National?
Cum se reflecta in contabilitate aplicarea prevederilor art. 66 din Contractul Colectiv de Munca aplicabil referitoare la compensarea diferentei dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala?

Va multumesc,
Ana
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 15:33, 24 August 2009
Asta e partea proasta, ca am avut discutii lungi si atunci cu ei.
Eu insistam ca trebuie sa imi dea compensarea, ei ca nu, ca nu au mai dat niciodata asa ceva.
Ca se acorda doar daca salariul este mare si indemnizatia de maternitate este plafonata, ceea ce nu era cazul meu.

Cum le pot arata ca gresesc? Articolul 66 l-am invocat si atunci.
Kitte:
Din pacate dpdv al legislatiei nu exista alte articole de lege mai explicite in acest sens.
Art. 66 spune clar ca trebuie compensata diferenta intre salariul de baza (sal de incadrare) si indemnizatia primita pt concediul medical.
In plus CCMUN nu a fost conceput sa confere drepturi celor care au salariul de incadrare de 12 salarii minime!!!!!

Puteti sa-i intrebati daca sunt de acord ca ITM-ul sa-si spuna punctul de vedere in urma unei reclamatii B-)
Nu recomand intrebarea la telefon pt ca nu se stie cine raspunde la ITM (poate fi portarul, sau un director ocupat X-( )
Bafta !
Perlutza:
CM de sarcina si lahuzie se plateste la media zilnica a veniturilor brute realizate in ultimile 6 luni.
Se aduna salariile din februarie pana in iulie si se imparte la numarul de zile lucrate sau asimilate stagiului de cotizare dar nu mai mult decat zilele legal lucratoare din fiecare luna. Acestei medii i se aplica procentul de 85% si se inmulteste cu nr de zile de CM din fiecare luna. De asemenea aceasta medie se foloseste pe toata perioada in care veti primi CM de sarciha si lauzie (max 126 de zile).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articolul 66 din ccm 2007 - 2010 Kitte Kitte La ce se refera Articolul 66 din CCM 2007 - 2010 ? Art. 66. - (1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o ... (vezi toată discuția)
Compensare dintre salariu si indemniz de maternitate( art 66 -ccm) vasiur vasiur Cum se pune in aplicare art 66 din ccm la nivel national? ART.66. - (1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu pre/postnatal Mihaeka Mihaeka una ! Ma puteti ajuta si pe mine va rog :) Cum se calculeaza diferenta de 15% pentru concediul pre/postnatal pentru cele minim 6 saptamani prevazute in ... (vezi toată discuția)