avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... delimitare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

delimitare proprietate

Buna ziua!
Am o casa mica la tara cu gradina mare spre padure, gradina fiind inconjurata de boschete si copaci, marea parte a gardului vechi fiind cazut. Nu am vecini, pe lateral fiind cate un drum forestier si ceilalati proprietari din sat care au gradini asa, spre padure, nu au un gard propriu zis fiind clara delimitarea naturala facuta de copaci. Eu am prins oricum o pplasa pe perimetrul gradinii. Problema e cu o turma de capre care intra in gradina si mananca tot fiind lasate de cioban dearece nu stau acolo mereu. Pe cale amiabila vad ca nu se poate.
Am citit in Noul Cod civil termenul de granituire in cazul cand ai vecini!!! As vrea sa stiu daca sunt obligat sa pun gard.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: utilizatorx , utilizator 06:01, 9 Iunie 2016
Nu sunteti obligat dar, daca vreti sa va delimitati proprietatea de cea vecinilor puteti formula actiune in granituire conform art.560 NCC.
multumesc
Granituirea e una si imprejmuirea e alta. Granituirea e actiunea de a fixa repere vizibile pentru hotarul dintre doua proprietati, iar imprejmuirea este actiunea de a construi un gard in jurul unei proprietati.
Nu merge nimeni in instanta ca sa-si faca gard.
Mergeti la primarie pentru autorizatie.
Multumesc...Ideea era ca nu vreau sa imprejmuiesc nimic cu gard "oficial" ar costa enorm, e vorba de 2600mp)fiindca nimeni de acolo nu are imprejmuiri, gradinile fiind spre padure cu imprejmuire naturala. Voiam sa spun ca in caz ca ajung la judecata pentru incalcarea proprietatii, se poate cineva lega de faptul ca ORICINE are dreptul sa se plimbe pe proprietatea mea devreme ce nu e imprejmuita. Ea, de fapt este imprejmuita cu o plasa legata de arbori, care este trasa la o parte de animale...
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren cu padure marfan marfan Buna ziua, Am primit prin restituire un teren pe care, la o margine, a avansat padurea. Practic, cateva zeci de copaci din padure stau pe proprietatea mea. ... (vezi toată discuția)
Amplasare gard fara autorizatie si fara o masuratoare cadastrala raresh raresh Buna ziua, Am cumparat un teren provenit din dezmembrarea unei parcele mai mari (lotul initial a fost parcelat in trei parti). Vecinul, dupa ce a facut ... (vezi toată discuția)
Oile si vacile vecinului intra in curtea mea csaika csaika Buna ! Am o problema cu vecinul....are o stana, nu departe de curtea mea ingradita, teren intravilan in marginea orasului, problema este ca din 2013, vacile ... (vezi toată discuția)