avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Statut PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Statut PFA

PFA este persoana juridical?
Cel mai recent răspuns: REINVENT CONSULTING , Consilier juridic 13:25, 22 Iunie 2016
Buna ziua,

PFA nu este persoana juridica pentru ca nu are personalitate juridica. Mai multe detalii despre statutul PFA puteti gasi aici: [ link extern ]

Speram ca raspunsul nostru sa va fie util.

O zi frumoasa,
Echipa Reinvent
OUG44/2008 precizeaza, in mod explicit, pentru II ca nu au personalitate juridical. Nu este facuta aceasta precizare si pentru PFA.
Nu stiu daca faptul ca au acelasi act legal de infiintare este sufficient ca argument pentru regimul juridic al PFA (adica fara personalitate juridical)
Multumesc mult!
Atat II, IF, cat si PFA sunt toate entitati fara personalitate juridica. Acest lucru se traduce astfel: Faptele se inscriu pe CNP-ul persoanei care are respectiva entitate. Raspunderea nu se face ca in cazul unui SRL in limita capitalului social, deci chiar daca se radiaza PFA-ul, spre exemplu, si exista datorii, acestea vor ramane pe CNP-ul personal.
Puteti vedea exact statutul juridic al celor 3 entitati si alte precizari despre impozitarea si responsabilizarea acestora, inclusiv a PFA in Capitolul 3 din legea de mai sus.

Daca doriti alte detalii mai amanuntite, puteti discuta cu unul dintre consultantii nostri la o programare.

Numai bine,
Echipa Reinvent

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este denumirea oficiala a persoanelor cu profesii liberale? Antuzag Antuzag Buna ziua, V-as ruga sa ma ajutati cu o informatie. Daca am o profesie liberala (sunt traducator autorizat de Ministerul Justitiei), ma numesc sau nu PFA? ... (vezi toată discuția)
Pfa este persoana juridica? Origo Origo Ma intereseaza daca ca PFA am personalitate juridica. Ma interesez pentru urmatoare problema. Ma ocup de comercializarea de anvelope si ca srl daca intoduc pe ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit din alta tara Claudiu_Daniel Claudiu_Daniel Buna ziua, Am auzit faptul ca de curand s-a promulgat o noua lege comform careia banii trimisi de catre romanii aflati in strainatate in tara vor fi ... (vezi toată discuția)