avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Eram in concediu crestere copil si mi-au facut ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Eram in concediu crestere copil si mi-au facut lichidarea

Buna ziua, cum sa procedez daca in timp ce eu eram in concediu crestere copil angajatorul mi-a facut lichidarea?
Eu am intrat in concediu crestere copil in aprilie 2014, am optat pt 2 ani de zile, am urmat toate procedurile legale, in cei doi ani de zile am primit indemnizatia de fiecare data, nu am avut nici o problema. M-am intors la locul de munca pe 01.03.2016, angajatorul a refuzat sa ma primeasca pe acelasi post detinut anterior sustinand ca daca am optat pt concediu de 2 ani nu este obligat sa imi acorde acelasi post. Mi-au oferit un post la un alt departament, eu sunt insarcinata din nou, in 5 luni, am anuntat angajatorul imediat ce am aflat de existenta sarcinii.
Saptamana asta am avut probleme cu sarcina, am mers la medicul de familie care mi-a spus ca nu sunt asigurata, cardul meu de sanatate este respins.Am mers la Casa de asigurari de sanatate, unde mi s-a confirmat faptul ca nu sunt asigurata, mi s-a explicat faptul ca in mai 2015 angajatorul mi-a facut lichidarea, iar acum cand eu m-am reintors la munca din concediu crestere copil mi-au completat declaratia 112 cu aceleasi date de angajare si din acest motiv nu apar asigurata in sistem. Au discutat dansii cu cei de la locul de munca si le-au spus sa faca o rectificativa la declaratia 112 sa treaca pe aceasta data in care eu am reluat activitatea, ca si cum as fi un angajat nou al companiei, angajata anul acesta.
Intrebarea mea este ce pot face eu acum? Vreau sa recuperez anul acela de vechime, nu vreau sa il pierd. In plus nu stiu daca voi avea probleme acum cand va trebui sa intru in concediu prenatal. Daca eu acum figurez ca fiind angajata la firma din 2016, poate voi avea probleme in a primi indemnizatia de la stat.
La cine sa apelez sa ma ajute?
Cel mai recent răspuns: Isabella13 , utilizator 13:39, 24 Iunie 2016
Solicitati in scris , mai intai , angajatorului sa va comunice decizia de incetare a vechiului c.i.m. Dupa primirea acesteia, depuneti contestatie in termen de 45 de zile la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul.
Multumesc frumos pt raspuns. Asa voi proceda.
O zi minunata va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Alina07 Alina07 Buna ziua. Ma aflu in concediu de crestere copil in varsta de pana la 2 ani. Am nascut pe 19.02.2015. Am ales concediu de crestere copil in varsta de pana ... (vezi toată discuția)
Somaj mihaelaa_elena mihaelaa_elena Buna seara, Am lucrat fara intreruperi din anul 2006. In 2012 am intrat in concediu crestere copil, am optat pentru 2 ani, insa m-am reintors la munca mai ... (vezi toată discuția)
Faliment - preaviz in concediu crestere copil (ccc) AlditaP AlditaP Ma aflu in concediu de crestere a copilului si am optat pentru 2 ani, pana in martie 2014. Intre timp firma la care lucrez a intrat in faliment. Vineri am ... (vezi toată discuția)