avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta vechime in munca

Buna ziua
Am solicitat(prin posta) de la fostul angajator timp de i an si jumatate sa imi elibereze adeverinta de vechime, perioada 01.01.2011-01.06.2012. Dupa ce am facut sesizare la ITM mi-au trimis prin posta cu confirmare de primire actele solicitate, dar eu in acea perioada am fost detasat in alta localitate. In acest sens am solicitat din nou fostului angajator-tot prin posta si cu adeverinta care atesta detasarea de la adresa de domiciuiu- sa imi trimita la o alta adresa de corespondenta adeverinta de vechime. Nu a trimis-o. Ce este de facut? De mentionat ca la sediul angajatorului nu pot merge.
Cel mai recent răspuns: b-8 , utilizator 10:26, 24 Iunie 2016
Adeverinta pentru perioada in care ati fost detasat se elibereaza de catre unitatea la care ati fost detasat.
Multumesc, insa n-ati inteles. Angajatorul mi-a eliberat in final adeverinta a trimis-o prin posta dar eu in acea perioada nu am fost la domiciuli, fiind detasat in alta parte si, neputând ridica adeverinta de la posta s-a intors inapoi la angajator
Solicitati, in acest caz, angajatorului sa va retrimita adeverinta de vechime. In cazul in care nu v-o retrimite, sesizati ITM-ul.
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am solicita de 2 ori si am depus si dovada detasarii, insa refuza.
Solicitarea dvs constituie obligatia legala a angajatorului, potrivit art.8 alin. b din HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, modificata si completata, “la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul de evidenta si din dosarul de personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii”.

In sensul art.34 alin.5 din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii, republicata, modificata si completata, la solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acestam durata activitatii, salariul, vechime in munca, in meserie si in specialitate.

In situatia in care acesta refuza, aveti posibilitatea sa va adresati cu o sesizare la ITM-ul (inspectoratul teritorial de munca), in a carui raza teritoriala angajatorul isi are sediul social.


Alte discuții în legătură

Termen eliberare adeverinta de vechime AltaMihaela AltaMihaela Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este termenul legal in care un fost angajator este obligat sa elibereze adeverinta de vechime si care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime EuPiti EuPiti Buna ziua, Din luna septembrie 2014 si pana in luna februarie 2015 am lucrat la o firma. La plecare, am solicitat patronului o adeverinta de vechime. Acesta ... (vezi toată discuția)
Inregistrare gresita a cim in revisal Aur24k Aur24k Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea ,,problema,, Am constatat relativ recent,solicitand o adeverinta de vechime de la fostul angajator ,ca ... (vezi toată discuția)