avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... coasigurat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

coasigurat

sotia poate sa fie coasigurat fara ca sotul sa beneficieze de deducere la salar?
adica 0 (zero ) personae in intretinere.

nu il intereseaza deducerea , numai sa apara sotia ca si coasigurat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:12, 26 Iunie 2016
Potrivit art.77 alin.3 C.fisc., persoana în întreţinere poate fi soţia/soţul, copiii sau alţi membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soţului/soţiei acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile şi neimpozabile, nu depăşesc 300 lei lunar, cu excepţia veniturilor prevăzute la art. 62 lit. o), w) şi x) şi/sau a pensiilor de urmaş cuvenite conform legii, precum şi a prestaţiilor sociale acordate potrivit art. 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Potrivit art.224 alin.1 lit.b teza a II-a din Legea nr.95/2006, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

Asadar, sotia dvs poate fi trecuta ca persoana in intretinere , dar si coasigurata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama mea beneficiaza de deducere? Aniia Aniia Buna ziua. As dori sa-mi raspudeti daca mama mea beneficiaza de deducere? Mai exact tatal meu lucreaza si nu a trecut-o coasigurat. Daca eu, in calitate de ... (vezi toată discuția)
Sora mea locuiește la mine și nu are niciun venit. o pot trece în întreținerea mea și coasigurată la sănătate? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Colega de la contabilitate mi-a spus ca, daca am o ruda in familie care locuieste cu mine - in cazul meu: [b]sora mea[/b] si nu are serviciu ... (vezi toată discuția)
Coasigurati (sora) Biby2013 Biby2013 Buna ziua, Imi spuneti, va rog daca pot sa o am intretinere pe sora mea care nu este asigurata si nu are niciun venit? Multumesc! (vezi toată discuția)