avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligatie port cusoane pentru vanzatoare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligatie port cusoane pentru vanzatoare

Buna ziua. Ar putea cineva sa ma lamureasaca cu o problema? Vanzatoarele sunt obligate sa poarte in piept ecusoane cu numele ? Care este ( daca exista ) actul normativ care reglementeaza acest lucru. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:08, 4 Iulie 2016
Actul "normativ" este regulamentul intern al firmei.
1. Ordinul nr. 976 din 16/12/1998, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 268 din 11/06/1999 pentru aprobarea Normelor de igienă privind producţia, prelucrarea, depozitarea, păstrarea, transportul şi desfacerea alimentelor

art.64 Vânzătorul ambulant va purta echipamentul de protecţie a alimentelor şi ecuson.

2. Solicitările oricărui organ de control in acest sens, trebuie să fie făcute cu indicarea exactă a bazei legale.

3. Obligativitatea purtarii ecusonului de catre salariati este stabilita la nivel de unitate, de regula, prin Regulamentul Intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control inspectori financiari ataela1 ataela1 Buna ziua,in urma unui control la I.I pe care o detin avand ca obiect de activitate Ïntretinere corporala,coafor am fost sanctionat pentru: 1/nepurtarea ... (vezi toată discuția)
Vanzatoare, dar fara curs de calificare Ihesselink Ihesselink Pot sa angajez pe cineva pe post de vanzatoare, cod COR 522101, chiar daca nu are vreun curs de calificare pentru aceasta functie? (vezi toată discuția)
Curs igiena conform hg 857/2011 oana ristea oana ristea ce fel de curs este cerut de HG 857/2011, ce trebuie sa contina acest curs? are cineva o lista cu legislatia in domeniul igienei si securitatii alimentelor si ... (vezi toată discuția)