avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mentiuni proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mentiuni proces verbal

Buna ziua!
In legatura cu un proces verbal de contraventie. Am luat o amenda pentru circulatie cu lumini de ceata, desi aveam DRL.

Este vreun articol de lege unde este specificat ca procesul verbal trebuie completat numai de agentul constatator? Acesta mi-a dat mie sa scriu la mentiuni.
Este caz de nulitate?
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 21:08, 6 Iulie 2016
OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor,
art. 16 ( 7) In momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal.
Articolul 17
Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.

Procesul verbal este al insituției din care face parte agentul constatator, iar acesta îl are pe semnătură. Faptul că v-a lăsat să vă exprimați în scris mențiunile, consider că a fost de bună credință, moment pe care trebuia să-l exploatați în scris (mențiunile). Apoi, folosiți dreptul de a contesta procesul verbal în instanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie p-v szilviakingastefan szilviakingastefan As avea o intrebare in legatura cu contestatia unui p-v de contraventie, in cazul in care la intocmirea p-v nu mi s-a acordat posibilitatea de a face ... (vezi toată discuția)
Atac amenda legea 203/1994 andrei2233 andrei2233 cum se poate ataca un proces verbal pe baza legii 203/1994? un punct slab pe care l-am gasit ar fi ca amenda nu are semnatura agentului constator pe verso,nici ... (vezi toată discuția)
Contestaţie amendă contravenţională SzAlex SzAlex Bună ziua, Am primit prin poşă în data de 02.07.15 un proces verbal pentru lipsă rovinietă; fapta a fost savarsită în data de 27.01.15. Am citit ... (vezi toată discuția)