avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrul in zilele de sarbatoare legala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrul in zilele de sarbatoare legala

Am tot citit legea acordarii zilelor libere nationale si ma intereseaza daca un cabinet/clinica veterinara ce acorda asistenta medical-veterinara se poate incadra la societatile prevazute de lege care prevede: "unde specificul activitatii" nu permite intreruperea, pentru ca in cazul nostru, pacientii au nevoie de tratament si in zilelele libere, nemaiamintind de urgente si care ar fi demersurile pentru a intra in legalitate. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:37, 9 Iulie 2016
"Prin „caracterul procesului de producţie” trebuie avute în vedere unităţile sau locurile de muncă cunoscute sub denumirea generică „cu foc continuu”, de pildă cele în care se produce energie electrică sau termică (termocentrale, hidrocentrale etc.), ori activitatea nu poate fi întreruptă (furnale, topitorii) etc.
Sintagma „specificul activităţii” priveşte o gamă largă de unităţi şi locuri de muncă şi anume cele din transporturi (aeriene, navale, terestre), telecomunicaţii, domeniul sanitar şi de asistenţă socială, al aprovizionării populaţiei cu gaze, energie electrică, apă, căldură, alimente, comerţul cu amănuntul şi de deservire a populaţiei (magazine, „mall-uri”, restaurante) etc."
(C.Galca, Codul Muncii comentat si adnotat din 05 iunie 2013, Editura Rosetti International)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua in urmatorul articol : reducerea vârstei standard ... Mircea2317 Mircea2317 Buna ziua In urmatorul articol : reducerea vârstei standard de pensionare va fi de 13 ani, potrivit viitoarei legi, iar stagiul complet de cotizare va fi ... (vezi toată discuția)
probleme juridice legate de pensii herr_chriss37 herr_chriss37 REFERITOARE LA NOUTĂȚILE INTRODUSE PRIN LEGEA NR.197/16.07.2021, PUBLICATĂ ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 712/19.07.2021 1. Locurile de muncă încadrate în ... (vezi toată discuția)
Lucrul in zilele de sarbatoare legala Loredana_84 Loredana_84 Ma intereseaza care sunt domeniile in care este permisa munca in zilele de sarbatoare legala, altele decat unitatile de alimentatie publica si cele sanitare. ... (vezi toată discuția)