avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ordonanta 20/2016
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ordonanta 20/2016

buna ziua,
va rog sa imi spuneti daca OUG20/2016 are aplicabilitate si daca sporul de doctorat, cf art. I, pct. 1 alin. 8, se poate acorda si celor din institutiile de cultura sau doar celor din sanatate si invatamant?
Cel mai recent răspuns: godard85 , utilizator 08:26, 7 Noiembrie 2016
Începând cu luna august 2016, personalul care deţine titlul ştiinţific de doctor, îşi desfăşoară activitatea în domeniul în care a obţinut acest titlu şi nu beneficiază de suma compensatorie inclusă în anul 2010 în salariul de bază, solda/salariul de funcţie, indemnizaţia lunară de încadrare, beneficiază de suma compensatorie aferentă titlului ştiinţific de doctor stabilită la nivelul similar în plată pentru aceeaşi funcţie, grad didactic, tranşă de vechime în învăţământ şi gradaţie corespunzătoare vechimii în muncă pentru personalul didactic din învăţământ, respectiv grad/treaptă profesională şi gradaţie corespunzătoare vechimii în muncă sau, după caz, vechime în funcţie în cazul celorlalte categorii de personal, din instituţia sau autoritatea publică respectivă sau, după caz, într-o instituţie sau autoritate publică similară. (art. Art. 3^1 alin.8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015)

Asadar, textul este aplicabil si celorlalte categorii de personal.
Art. 3.1(oug20/2016)

(1) Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (1), începând cu luna august 2016, personalul plătit din fonduri publice care beneficiază de un cuantum al salariilor de bază/indemnizaţiilor de încadrare mai mic decât cel stabilit la nivel maxim pentru fiecare funcţie, grad/treaptă, gradaţie, vechime în funcţie sau în specialitate, după caz, va fi salarizat la nivelul maxim al salariului de bază/indemnizaţiei de încadrare din cadrul instituţiei sau autorităţii publice respective, dacă îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii
.........
3) În aplicarea alin. (1) şi (2), la stabilirea salariului de bază/indemnizaţiei de încadrare la [/b]nivel maxim din cadrul instituţiei sau autorităţii publice respective, se ia în calcul suma compensatorie aferentă titlului ştiinţific de doctor inclusă în acesta, doar dacă persoana deţine titlul ştiinţific de doctor.



Tot personalul platit din fonduri publice intra incepand cu data de 1/8/2016 sub incidenta OUG 20/2016 art 3*1al(1),in cazul dvs. se va include in sal. de baza si suma compensatoare aferenta titlului de doctor .
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2016
ContSters391349, utilizator
@ paulciobotaru2008

OUG 20/2016 este un act normativ de modificare ... textul de baza este OUG 57/2015

Ordonanţa de urgenţă nr. 20/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative

[ link extern ]

Actul de baza: OUG 57/2015
privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
stiu ca ordonanta este in contestatie la curtea constitutionala...in acest caz se mai aplica????
1. Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.

2. Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituţionale, îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept.

3. In speta, OUG 20/2016 este aplicabila in prezent si in functie de decizia Curtii Constitutionale vom vedea ce prevederi se mai aplica.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Spor doctorat udaranig udaranig Buna ziua, Am diploma de doctor in domeniul de „inginerie industriala” si imi desfășor activitatea in domeniul biodiversitate/protecția ... (vezi toată discuția)
Salariu stabilit pentru functie unică conform noii legi a salarizarii Axxy007 Axxy007 Sunt salariat al unei primării din județul Dâmbovița pe postul de referent cultural treapta IA, încadrat la Căminul Cultural din localitate. Astazi a ... (vezi toată discuția)
Spor de doctorat dana manea dana manea Lamuruti-ma si pe mine daca, potrivit Legii nr.71/2015 pentru aprobarea OUG nr.83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul ... (vezi toată discuția)