avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ordonanta 20/2016
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ordonanta 20/2016

buna ziua,
va rog sa imi spuneti daca OUG20/2016 are aplicabilitate si daca sporul de doctorat, cf art. I, pct. 1 alin. 8, se poate acorda si celor din institutiile de cultura sau doar celor din sanatate si invatamant?
Cel mai recent răspuns: godard85 , utilizator 08:26, 7 Noiembrie 2016

Legea 193/2016 (cea promulgată recent de președinte) zice așa:
”Art. 191.
(1) Personalul care deţine titlul ştiinţific de doctor, indiferent de data obţinerii acestuia, beneficiază de un spor de 15% din salariul de bază/solda funcţiei de bază/salariul funcţiei de bază/indemnizaţia de încadrare, dacă îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

a) îşi desfăşoară activitatea în domeniul pentru care posedă titlul ştiinţific sau conducătorul instituţiei apreciază că pregătirea doctorală este utilă compartimentului în care îşi desfăşoară activitatea persoana respectivă;

b) nu a beneficiat de acordarea acestui spor sau nu i-a fost introdus în salariul de bază, potrivit reglementărilor legale anterioare, ca sumă compensatorie.”

Ce ce trebuie să se aplice 15%? La salariile din anexele ordonanței 9/2008 sau la salariile actuale?


Vă mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2016
godard85, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor doctorat udaranig udaranig Buna ziua, Am diploma de doctor in domeniul de „inginerie industriala” si imi desfășor activitatea in domeniul biodiversitate/protecția ... (vezi toată discuția)
Salariu stabilit pentru functie unică conform noii legi a salarizarii Axxy007 Axxy007 Sunt salariat al unei primării din județul Dâmbovița pe postul de referent cultural treapta IA, încadrat la Căminul Cultural din localitate. Astazi a ... (vezi toată discuția)
Spor de doctorat dana manea dana manea Lamuruti-ma si pe mine daca, potrivit Legii nr.71/2015 pentru aprobarea OUG nr.83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul ... (vezi toată discuția)