avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia pt cresterea copilului

Am o nelamurire: a fost publicata OUG privind indemnizatia pt cresterea copilului? PLS
85% DIN SALARIUL MEDIU PE ECONOMIE
Începând cu 1 ianuarie 2006, indemnizaţia pentru creşterea copilului se va acorda în cuantum de 800 de lei RON lunar (8 milioane de lei vechi) persoanelor care în ultimele 12 luni anterioare naşterii au realizat venituri supuse impozitului pe venit.
Indemnizaţia se acordă până la împlinirea vârstei de 2 ani de către copil, respectiv 3 ani în situaţia copiilor cu handicap. Concediul şi indemnizaţia lunară se vor acorda pentru primele trei naşteri.
În cazul în care beneficiarii indemnizaţiei pentru creşterea copilului optează pentru reîntoarcerea pe piaţa muncii, vor primi un stimulent în cuantum de 300 de lei RON (3 milioane lei vechi), până la împlinirea vârstei de 2, respectiv 3 ani de către copil. În această perioadă plata indemnizaţiei de 800 lei RON se suspendă.
Ordonanta a fost adoptata de Guvern in 4 noiembrie a.c. si va intra in vigoare la 1 ianuarie 2006. Nu a fost publicata inca.

Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea mamelor 2011 - al doilea copil Crista82 Crista82 Ma aflu in concediu pentru cresterea copilului de un an (deci in conditiile vechii legi a mamelor) si mai am de efectuat inca un an din concediu. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului alvld alvld Sunt insarcinata si nu lucreaza decat sotul( care are salariu de 1000 ron),vom avea dreptul la indemnizatia de crestere a copilului in acest caz si cat este ... (vezi toată discuția)
Oug 111/2010 buiavasi buiavasi buna ziua! as dori sa va intreb in cazul unei salariate care a nascut pe data de 11.06.2011 indemnizatia se acorda incepand cu data de 04.09.2011 dupa ... (vezi toată discuția)