avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Adeverinta girant fara consimtamantul de retinere al ...
Discuție deschisă în Executare silită

Adeverinta girant fara consimtamantul de retinere al angajatorului

Buna ziua.Va rog o lamurire.Am girat un prieten la un CAR in baza unei adeverinte angajament de plata care este semnata si stampilata de unitatea unde lucrez dar partea unde scrie -Consimtim sa procedam la retinerea din salariu in cazul in care nu se achita ratele scadente de catre titularul imprumutului,au anulat-o scriind ca, nu consimtim,si cei de la CAR au primit adeverinta fara sa se sesizeze.
Pot sta linistita ca nu voi avea poprire pe salariu in situatia in care prietenul nu plateste ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Antdy , utilizator 08:28, 26 Iulie 2016
Daca cel care l-ati girat nu isi va achita creditul acesta poate fi executat silit iar executorul poate dispune inclusiv executarea girantului. Angajatorul nu se poate opune executarii deoarece poate ajunge in situatia sa ii fie blocate conturile.
Angajatorul nu şi-a luat angajamentul că vă va trage din salar dacă nu plăteşte colegul dvs.
Adică până nu va primi o adresă de înfiinţare a popririi cu titlu executoriu nu va face nici o reţinere din salarul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu laur7901 laur7901 Buna ziua - in calitate de girant pentru un debit, s-a emis hotararea judecatoreasca de retinere din salariu; - la data de azi aceasta hotarare si titlul ... (vezi toată discuția)
Institutia poate face retineri din salariu la solicitarea car? oanaportar oanaportar O salariata a institutiei noastre a incheiat un Contract de imprumut cu un CAR in care, la modalitatea de achitare a ratelor lunare, salariata a bifat ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de girant incompleta ivalentin ivalentin Am girat un coleg pentru un imprumut la CAR Bucuresti. Pentru aceasta, initial am completat o adeverinta de girant pe care am semnat-o, urmand ca ulterior sa ... (vezi toată discuția)