avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea silita - corect infaptuita
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea silita - corect infaptuita

Inainte de a incepe, vreau sa va multumesc tuturor celor care sunteti activi in acest forum. Va sunt recunoscator pentru sprijinul pe care ni-l oferiti prin raspunsurile dumneavoastra!

In urma unui proces castigat definitiv - pentru recuperarea cheltuielilor de judecata si a daunelor primite - urmeaza sa demarez executarea silita a debitorului. Care sunt pasii corecti pentru a preveni prescrierea sau perimarea executarii silite?

Trebuie sa solicit executorului judecatoresc ca la fiecare 5 luni (mai putin de 6) sa faca un anumit demers catre debitor? In ce poate consta acest demers, daca ma astept sa fie facut pentru 5-10 ani de aici inainte, pentru ca executorul judecatoresc sa nu isi piarda rabdarea? :)

Am observat in forum ca sunt tot felul de situatii unde se "joaca" la limita prescrierii executarile silite. Nu inteleg de ce acesti creditori si executorii judecatoresti care ii reprezinta permit ajungerea in asemenea situatii cand ei au dreptul de a isi recupera prejudiciul cauzat de debitori. As aprecia daca mi-ati clarifica de ce se ajunge in situatia asta.


Nota de subsol

Dupa cum stiti, multi debitori se sustrag de la executare punand bunurile pe numele altora si lucrand la negru. Asta le permite sa provoace daune si sa ignore legea ei neputand fi trasi la raspundere. Este din pacate o portita pe care legea o permite, iar cei care sunt certati cu legea profita de acest lucru.

Pentru ca sunt pregatit la randu-mi sa-l urmaresc pe acest debitor la nesfarsit, pana creanta este achitata (si costurile aferente recuperarii ei), as dori sa stiu cum pot sa ma pun la adapost pentru ca acest proces de executare sa fie corect si complet infaptuit (in masura in care dupa 10, 20 de ani, debitorul va fi nevoit intr-un final sa isi plateasca datoriile).
Ultima modificare: Marți, 2 August 2016
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ionpauce , utilizator 15:40, 2 August 2016
In primul rand, sa gasiti un executor care sa va fie partener in demersurile dvs., adica sa nu inceteze sa urmareasca pe acel debitor, chiar daca, dupa primele investigatii, acesta ar aparea ca fiind insolvabil.
Toata problema dvs. se rezolva la executor, asadar acolo trebuie sa va adresati .

Doar in cazul in care simtiti ca acesta va e ostil, din varii motive, si comunicarea cu el este afectata, puteti sa cautati alti experti ai dreptului, de exermplu, un avocat specializat pe executari silite. Sa ne integem, daca va angajati un avocat de la inceput, e in regula.
Noi avem un avocat - cel care a fost alaturi de noi si in proces - insa nu am pus in problema daca poate dumnealui fi cel care face demersurile pentru executare, stiind ca doar un executor judecatoresc are acest drept.

Practic ce trebuie sa facem ca aceasta actiune sa se mentina este ca la mai putin de 6 luni, in permanenta, sa emitem noi cereri de staruinta in executarea silita?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar executare - se reia la fiecare 12 luni? ionpauce ionpauce Salut! Am o intrebare si sper ca ma puteti ajuta! Am demarat executarea silita a unui individ care mi-a cauzat daune, in urma condamnarii definitive a ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc neloial, partinitor tibors tibors Pentru recuperarea unui debit, EXECUTORUL tergiveseaza de peste un an aflarea datelor complete ale persoanei care trebuie sa plateasca o suma de bani, conform ... (vezi toată discuția)
Termenul executarii silite Krissia . Krissia . Daca in intervalul legal de 6 luni prevazut de codul de procedura civila ( nu mai stiu articolul ) nu s-a luat nici o masura pentru executarea silita si nu s-a ... (vezi toată discuția)