avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... numele dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

numele dupa divort

In sentinta de divort pronuntata se specifica faptul ca fost mea sotie poate ramane pe numele meu, chiar daca eu nu am fost de acord cu acest lucru. Avem doi copii minori care poarta numele meu, dar nu sunt de acord ca fosta sotie sa isi pastreze acest nume. Se poate ca instanta sa ii dea acest drept fara acordul meu?
Cel mai recent răspuns: rox_alina , utilizator 12:26, 9 Noiembrie 2005
V-a intrebat si ati spus nu?
daca dvs ati fi declarat expres ca nu sunteti de acord nu avea cum sa ramana dupa divort la numele dvs... deci instanta nu-i poate acorda acest drept fara acordul dvs. insa daca dvs nu v-ati prezentat la termene si dumneaei a formulat aceasta cerere se presupune ca ati fost de acord, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitate-situatie delicata boboa09 boboa09 Buna, Situatia este in felul urmator : sunt mamica, si am pornit procesul de tagada paternitatii, deoarece tatal copilului este altul decat cel din ... (vezi toată discuția)
Intampin greutati la preschimbarea cartii de identitate Anjelique Anjelique In urma cu doua luni m-am prezentat la evidenta populatiei pentru a-mi preschimba cartea de identitate .Dupa ce am depus toate actele necesare , domnul agent ... (vezi toată discuția)
Nume purtat anterior alemate1974 alemate1974 Am divortat de fosta sotie acum 5 ani. Dupa divort ea a ales sa-mi pastreze numele. Avem o fetita de 8 anisori care normal imi poarta numele. Credeti ca este ... (vezi toată discuția)