avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare disciplinara - absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare disciplinara - absente nemotivate

buna ziua!
intrucat art. 52, alin. 1 lit a) din codul muncii s-a abrogat ce fac in cazul salariatului caruia i s-a intocmit un referat ptr absente nemotivate? il convoc la sediu ptr clarificarea situatiei , pana atunci ii tin contractul suspendat pentru absente nemotivate si apoi ii incetez contractul ptr ca in cazul meu sigur nu se va prezenta?
este corect asa? multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 16:23, 26 August 2016
a_fleancu a scris:

care ar fi temeiul de drept pentru suspendarea in cazul absentelor nemotivate?



art51(2)Codul Muncii:

2) Contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.

Deci putem spune ca prevederea art 51(2)CM coroborate cu prevederi prevazute in ccm,cim,RI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cim MariaRamona MariaRamona Daca o persoana absenteaza mai mult de 3 zile consecutive, pot sa dispun desfacerea contractului de munca fara realizarea unei cercetari disciplinare? (vezi toată discuția)
Absente nemotivate RuxandraLarisa RuxandraLarisa Va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste absentele nemotivate. Este obligatorie suspendarea contractului de munca in revisal?am intalnit diverse pareri si nu ... (vezi toată discuția)
Convocare la comisia de disciplina secretariat1 secretariat1 Buna ziua, Trebuie sa convoc un salariat la comisia de disciplina...si-a luat CO si nu a mai venit. II trimit convocarea , dar ce fac daca aceasta se ... (vezi toată discuția)