avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare diurne externe
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare diurne externe

Buna ziua. Suntem o firma de transport infintata de 6 luni cu un singur angajat. Firma este infintata in Romania iar activitatea o desfasuram in Italia. Avem un contract cu o alta firma si suntem platiti la km. Soferul nostru are salariul minim pe economie si am vrea sa ii acordam diurne. Contabila noastra ne spune ca daca vrem sa dormim linistiti noaptea sa ne vedem de treaba si sa ii marim salariul la 3000 ron fara nici o diurna. Impozitul la un asemenea salariu ar fi cam mare avand in vedere ca noi suntem la inceput de drum si am vrea totusi sa ii acordam diurne. Va rog sa ne spuneti care ar fi maximul de diurne neimpozabile care se pot acorda si de ce acte avem nevoie pentru a putea acorda aceste diurne? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2016
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:44, 31 August 2016
Diurna maxima externa care se poate acorda pentru delegari/detasari in UE este de 35€ x 2.5 = 87,5 €/zi

Se poate emite o decizie in acest sens.
avem nevoie de alte acte pentru contabila ? ce acte trebuie sa ii ducem lunar contabilei?
Pentru diurna nu trebuie sa se prezinte documente justificative.
deci toata treaba tine de contabila?! 20 de zile *87.5 euro=1750 euro lunar se pot acorda neimpozabili? am inteles ca este un maxim neimpozabil care acorda...imi cer scuze ca sunt insistenta dar as vrea sa inteleg foarte bine inainte de a suna din nou contabila! va multumesc din suflet
Ati inteles bine cu privire la diurna maxima neimpozabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegatii krysss krysss Buna ziua, Care este diurna externa maxima deductibila de catre o societate comerciala cu capital integral privat, pentru deplasari in Olanda- valabila pe ... (vezi toată discuția)
Venituri realizate in timpul concediului de crestere copil alexandra_19 alexandra_19 Buna ziua. Am fost angajata la 2 firme si dupa terminarea concediului de lauzie mi-am suspendat activitatea la ambele firme pentru a putea beneficia de ... (vezi toată discuția)
Noua legislatie pentru perioada maxima de lucru in strainatate si diurna stank_mss stank_mss Buna ziua am inteles ca s-a schimbat legislatia privind perioada maxima de lucru in strainatate ca delegat si diurna primita.imi poate explica cineva ce s-a ... (vezi toată discuția)