avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrarea in contabilitate a bonurilor fiscale de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrarea in contabilitate a bonurilor fiscale de combustibili auto

Va rog respectuos sa ma lamuriti pentru cine anume (ce categorie de societati comerciale) se poate deduce cheltuielile si TVA pentru combustibili auto folositi cu mijloace de transport inregistrate pe firme? Va deranjez cu aceasta intrebare, deoarece pana acum am auzit si citit diferite variante, in prezent ma aflu intr-un" labirint" fara iesire.
Va multumesc si astept raspunsul Dvs.
Cel mai recent răspuns: andreitulea , utilizator 19:23, 24 August 2009
Conform OUG 34/2009
7. La articolul 48 alineatul (7), dupa litera l) se introduce o noua litera, litera l1), cu urmatorul cuprins:
"l1) in perioada 1 mai 2009-31 decembrie 2010, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, cu exceptia situatiei in care vehiculele se inscriu in oricare dintre urmatoarele categorii:
1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: interventie, reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenti de vanzari si de agenti de recrutare a fortei de munca;
2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru activitatea de taxi;
3. vehiculele utilizate pentru inchirierea catre alte persoane, inclusiv pentru desfasurarea activitatii de instruire in cadrul
Dupa cum vedeti articolul se refera la transportul EXCLUSIV de persoane. Daca aveti vehicole de transport marfa /aprovizionare firma (de exemplu autoutilitare),cheltuiala cu combustibilul se deduce,inclusiv TVA-ul. Daca folositi la aprovizionare un vehicol care din fabricatie este destinat transportului de persoane, va sfatuiesc sa folositi formularele Foi de parcurs pentru acel autoturism, in care sa solicitati fiecarui furnizor sa semneze si sa stampileze,sa notati kilometrajul si alimentarea cu combustibil,doar asa puteti deduce cheltuielile pentru acest tip de vehicol. Si binenteles in putinele cazuri expuse de articolul de mai sus. Cu Foile de parcurs puteti dovedi celor de la finante ca ati folosit vehicolul pentru aprovizionare marfa,aceasta cheltuiala fiind deductubila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neclaritati in legatura cu tva gabiclenciu gabiclenciu Va rog sa ma luminati ca nu mai pricep nimic.Este deductibil TVA-ul in cazul unei autoutilitare care transporta marfa -luata in leasing financiar in 2006? - ... (vezi toată discuția)
Foaie de parcurs felisana felisana Avem la firma angajat un inginer. Firma i-a acordat acestuia o masina pentru a veni si pleca de la lucru. O data la 3 zile mai merge pe la 2-3 firme pentru a ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile la avocati ddo ddo Avocatii mai pot trece benzina ca si cheltuiala deductubila? (vezi toată discuția)