avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbaterea succesiunii in alt judet
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbaterea succesiunii in alt judet

Dezbaterea succesiunii se poate face doar in circumscriptia de care apartine cel decedat sau se poate initia si in raza domiciliului celui care este mostenitor legatar, alta decat cea a defunctului?

Dezbaterea mostenirii se poate face si prin procura?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:21, 12 Septembrie 2016
dezbaterea succesiunii se face la un notar din circumscriptia locului decesului. Da, se poate dezbate succesiunea si prin procura speciala. Luati legatura cu un notar pentru a va explica intreaga procedura si actele de care aveti nevoie
Gresit, competenta notarului la succesiuni este dupa locul ULTIMULUI DOMICILIU, nu dupa cel al decesului. Deci, competent este un notar din circumscriptia judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu, indiferent de faptul ca succesibilul se prezinta personal sau prin mandatar, cu procura autentica.
Buna ziua,
Competenta pentru dezbaterea succesiunii este a oricarui notar de pe raza judecatoriei sub circumscriptia careia a avut domiciliul defunctul.
Dezbaterea succesiunii se poate face in prezenta succesibililor sau a mandatarilor acestora. Procura speciala pentru un mandatar se poate da la orice notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune costels costels deschiderea succesiunii se poate face la orice notar? se poate deschide succesiune in Bucuresti pt . ca proprietatea e in alt judet? (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune sonya_67 sonya_67 Aş dori un sfat în legatură cu următorul caz: un prieten în vârstă de 55 de ani locuieşte în casa ce a aparţinut bunicilor din partea mamei. În urma ... (vezi toată discuția)
Parinti meii au fost despartiti 20 de ani inainte de decesul tatalui ... aida33 aida33 Parinti mei au fost despartiti 20 de ani inainte de decesul tatalui , dar niciodata divortati ,el avand domiciliul in alta localitate decat mama . Dupa alti ... (vezi toată discuția)