avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnare furt, liberare conditionata, recidiva
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnare furt, liberare conditionata, recidiva

Buna ziua, sunt eliberată condiționat si In restul de pedeapsa ( coada) - in ultimele 4 zile, am mai comis un furt, dosarul va ajunge in instanța.
Doua întrebări am: se poate face mediere ajuns dosarul in instanța si dacă am șanse la o pedeapsa cu suspendare. L-au încadrat la furt simplu, nu calificat, prejudiciul mic, recuperat.
Mulțumesc
~ Conținut șters la cerere ~
Nu am incercat inca o mediere cu un mediator profesionist, atunci la cald, au refuzat orice discutie.
Daca nu ne impacam sau refuza medierea, as putea spera in urma judecatii la o pedeapsa cu suspendare ?
Multumesc din nou.
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2016
Sarbu-Luminita, utilizator
YSL a scris:

Având în vedere că este vorba despre o infracțiune de furt este posibilă împăcarea (până la citirea actului de sesizare în primă instanță), dar și încheierea unui acord de mediere (în tot cursul procesului penal, până la pronunțarea hotărârii definitive), ca și cauze care înlătură răspunderea penală.
Așadar, procesul penal va înceta dacă intervine împăcarea sau încheierea unui acord de mediere. Nu va mai fi vorba de o condamnare.


Curtea Constitutionala a statuat prin Decizia 397/2016 ca încheierea unui acord de mediere cu privire la infracțiunile pentru care poate interveni împăcarea produce efecte numai dacă are loc până la citirea actului de sesizare a instanței.
Una dintre conditiile suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere este aceea ca infractorul sa nu mai fi fost condamnat anterior la pedeapsa inchisorii mai mare de un an.
Care ar fi obiectul conflictului supus medierii sau al impacarii, daca prejudiciul este recuperat, asa cum ati mentionat dvs.?

Alte discuții în legătură

Recurs furt - aplicarea legii mai favorabile, impacarea dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, in cazul unui recurs, in cazul unui furt, unde a fost aplicat vechiul cod,la recurs ar trebui aplicata legea favorabila si posibilitatea de impacare? Un ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare rupa rupa daca un tînar 21 ani a savîsit o infractiune de furt calificat ( pe timp de noapte si împreuna cu o alta persoana si la cîteva zile sa repetat ... (vezi toată discuția)
Legea medierii pentru cazuri in penal puncuskaa puncuskaa unde gasesc legea medierii penale? ma intereseaza cazurile in care medierea suspenda urmarirea penala sau procesul penal (vezi toată discuția)