avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnare furt, liberare conditionata, recidiva
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnare furt, liberare conditionata, recidiva

Buna ziua, sunt eliberată condiționat si In restul de pedeapsa ( coada) - in ultimele 4 zile, am mai comis un furt, dosarul va ajunge in instanța.
Doua întrebări am: se poate face mediere ajuns dosarul in instanța si dacă am șanse la o pedeapsa cu suspendare. L-au încadrat la furt simplu, nu calificat, prejudiciul mic, recuperat.
Mulțumesc
~ Conținut șters la cerere ~
cea mai buna varianta pentru dumneavoastra este sa va mediati. Asta inseamna ca, chiar daca ati platit prejudiciul, victima va poate ierta pur si simplu, sau poate cere daune morale pentru fapta dvs, iar dvs nu mai raspundeti penal. Daca aveti acord de mediere cu persoana vatamata procesul penal inceteaza sub toate aspectele, si situatia este ca si cum nu ati fi facut fapta. Asadar nu mai stati sub riscul unei pedepse judiciare, oricare ar fi ea.

Cat despre momentul procesual, din cate inteleg din cele scrise, inca puteti face medierea. Medierea este posibila si in timpul camerei preliminare, si dupa cam preliminara la primele termele, pana cand procedura la fond este legal indeplinita si se da citire actului de sesizare.

Concluzie: cea mai eficienta miscare ar fi sa faceti medierea si sa vedeti daca se ajunge la un acord de mediere, document care ar stinge procesul penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs furt - aplicarea legii mai favorabile, impacarea dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, in cazul unui recurs, in cazul unui furt, unde a fost aplicat vechiul cod,la recurs ar trebui aplicata legea favorabila si posibilitatea de impacare? Un ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare rupa rupa daca un tînar 21 ani a savîsit o infractiune de furt calificat ( pe timp de noapte si împreuna cu o alta persoana si la cîteva zile sa repetat ... (vezi toată discuția)
Legea medierii pentru cazuri in penal puncuskaa puncuskaa unde gasesc legea medierii penale? ma intereseaza cazurile in care medierea suspenda urmarirea penala sau procesul penal (vezi toată discuția)