avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare proces verbal rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare proces verbal rutiera

Ma deplasam cu autoutilitara în oraș la o oră de vârf a traficului! Pe aceasta strada este montat un semafor pentru pietoni după care la aproximativ 50-60 de metri de afla un sens giratoriu! Fiind o ora de vârf unde circulatia pe acest sector de drum este foarte intensa,existand blocaje, am prins culoarea verde a semaforului motiv pentru care am înaintat către sensul giratoriu! Întrucât se mergea bara la bara am prins culoarea roșie a semaforului pentru pietoni, trecând cu mai bine de jumătate din autoutilitara de semafor, după care am fost oprit de un lucrător al unui echipaj de politie pe motiv că am trecut pe culoarea roșie și nu am acordat prioritate Pietonilor,fiindu-mi reținut permisul de conducere! Dacă fac contestație as avea șansa să anulez procesul verbal! Se poate demonstra că se creează un blocaj pe bulevardul respectiv intre anumite intervale orare, fiind surprinse și alte autoturisme în aceeași situație ca și mine! Ce ma sfătuiti?!?
Cel mai recent răspuns: VAST Expertise SRL , Expert judiciar 11:15, 5 Octombrie 2016
Din punctul meu de vedere nu ai șanse sa anulezi procesul verbal. Conform Regulamentului de aplicare a OUG 195 din 2002, dacă ai observat blocajul in trafic și erai conștient că prin pătrunderea pe trecerea de pietoni, chiar și pe culoarea verde a semaforului, vei rămâne blocat pe trecere și riști ca sa obstrucționezi trecerea pietonilor când aceștia vor avea culoarea verde la semafor, aveai obligația să oprești înaintea trecerii de pietoni și să înaintezi pe culoarea verde a semaforului doar dacă nu mai există în fața ta un astfel de blocaj, sau spațiul de pupă trecere este suficient de mare ca întreg autovehiculul să treacă de trecerea de pietoni.
Am observat că acestă greșeală este frecvent întâlnită în traficul urban, și este un factor principal cauzator de blocaje și ambuteiaje în trafic.

Art. 105
Se interzice intrarea intr-o intersectie chiar daca semnalul luminos ori un indicator de prioritate permit, daca din cauza aglomerarii circulatiei conducatorul de vehicul risca sa ramana imobilizat, stanjenind sau impiedicand desfasurarea traficului.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2016
VAST Expertise SRL, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate traversa o intersectie pe culoarea galben a semaforului? Corneliuz Corneliuz In vechile coduri rutiere se spunea ca daca esti surprins de culoarea galben,dupa verde, si nu poti opri in timp util (siguranta) poti traversa intersectia. In ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis abuziva/neabuziva bala bala Ziua Buna, Problema este cam asa: 1. Ma deplasam pe bld Kiseleff, inspre Piata Arcului de Triumf, dinspre Casa Scanteii, se pune verde la semafor, imi ... (vezi toată discuția)
Regim legal pentru culorile semaforului verde și verde intermitent: când am prioritate? pinteat pinteat Stimati colegi, Stiu ca a mai fost adresata aceasta intrebare, insa nu am vazut un raspuns care sa ma edifice pentru speta pe care o am in minte. Voi ... (vezi toată discuția)