avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Viza CFP si facturarea electronica
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Viza CFP si facturarea electronica

Este considera factura electronica factura scanata, venita prin email ce are stampila si semnatura?Este corect sa aplici viza CFP pe ea?

Daca nu, viza cfp se poata acorda aceleasi facturi (cu stampila si semnatura) venita prin posta chiar daca aceasta este alb negru?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2016
alexandru08, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 16:10, 10 Noiembrie 2016
Nu, trebuie să conțină semnatura electronică și marca temporală
Legea 148/2012, art 3 și art 13
[ link extern ]

"Articolul 3
În înţelesul prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos se definesc după cum urmează:
a) emiterea facturilor în formă electronică - operaţiunea de întocmire, semnare electronică şi marcare temporală a facturilor în formă electronică, în scopul arhivării lor în formă electronică, indiferent dacă transmiterea se face în formă electronică sau pe suport hârtie;
b) semnătură electronică - semnătura electronică extinsă, bazată pe un certificat calificat, eliberat de un furnizor de servicii de certificare acreditat, în înţelesul Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică;
c) marcă temporală - marca temporală în înţelesul Legii nr. 451/2004 privind marca temporală;
d) factură în formă electronică - documentul în formă electronică ce caracterizează în mod unic şi neechivoc schimbul sau vânzarea de bunuri ori servicii, semnat cu semnătură electronică şi purtând marca temporală, care conţine datele cuprinse în formularul facturii şi care este emis şi gestionat utilizând sisteme informatice;"

Iar factura emisă pe hârtie și scanată trebuie transmisă tot electronic pentru a avea calitatea de document justificativ

Articolul 13
(1) Furnizorii de servicii de emitere a facturilor în formă electronică pot să presteze servicii de conversie a unei facturi deja emise pe suport hârtie în factură în formă electronică, la cererea beneficiarului.
(2) Conversia se poate realiza numai după factura în original. Factura în formă electronică rezultată dobândeşte calitatea de document justificativ numai după înscrierea precizării: "prezenta factură este conformă cu originalul emis iniţial pe suport hârtie având seria .... nr. ....... din data de ........., emisă de ............" şi ataşarea semnăturii electronice a furnizorului de servicii de emitere a facturilor în formă electronică, precum şi a mărcii temporale certificând momentul conversiei, atât în cazul facturilor individuale, cât şi în cazul în care conversia se face pentru un pachet sau lot de facturi


Potrivit codului fiscal, art 319 și norme
[ link extern ]

(4) În înțelesul prezentului titlu, prin factură electronică se înțelege o factură care conține informațiile solicitate în prezentul articol și care a fost emisă și primită în format electronic.
Norme:
[ link extern ]

(2) În sensul art. 319 alin. (4) din Codul fiscal, facturile create pe suport hârtie care sunt scanate, trimise și primite în format electronic sunt considerate facturi electronice. Facturile create în format electronic, de exemplu, prin intermediul unui program informatic de contabilitate sau a unui program de prelucrare a textelor, trimise și primite pe suport hârtie nu sunt considerate facturi electronice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o factură scanată, primită pe e-mail și printată, însă contabila nu vrea sa o deconteze. ce este de făcut? Gya2000 Gya2000 Am o factura scanata, primita pe e-mail si printata, insa contabila nu vrea sa o deconteze. Ce este de facut? Mentionez ca nu pot intra in posesia unei facturi ... (vezi toată discuția)
Regimul facturilor gbsimion gbsimion DACA O FACTURA SCRISA LA CALCULATOR NU ESTE SEMNATA NICI STAMPILATA SE INREGISTREAZA IN CONTABILITATE>DACA NU CARE ESTE ART> (vezi toată discuția)
Factura scanata Conta2021 Conta2021 Buna ziua,Este considera factura electronica factura scanata, venita prin email ce are stampila si semnatura? Se poate inregistra o factura sacanata si ... (vezi toată discuția)