avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cetatean strain casatorit in romania
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cetatean strain casatorit in romania

buna, am si eu o intrebare...acum 1 an m-am casatorit cu un cetatean de nat. turca,
are carte de rezidenta val. 5 ani, si acum 4 luni s-a angajat la o firma,din alt judet, cu CM pe perioada det.In aceasta perioada firma a avut un control de la itm, iar apoi a primit o hartie de la Serv. Imigrari din acel judet prin care era informat ca este amendat cu 200 de lei pentru nedeclararea schimbarii domiciliului si pentru ca nu si-a schimbat cartea de rezidenta cu domiciliul din judetul ala.cu amenda nu e o problema mare,dar schimbarea cartii de rezident trebuie sa o faca de cate ori schimba si locul de munca(avand in vedere ca o luna lucreaza intr-un oras , 2 luni in alt oras si tot asa_)mai ales ca nu sta in chirie ci in locuri inchiriate de firma angajatoare. O viza de flotant nu e de ajuns si pentru cetatenii straini? pentru ca schimbarea in fiecare luna a cartii de rezidenta este extrem de costisitoare,..
Cel mai recent răspuns: dana dgb , utilizator 14:38, 31 August 2009
Stimata anamariaceli...de fapt, ce te intereseaza? Am inteles ca esti casatorita cu un cetatea turc! Despre abuzuri, nu pomenesc, despre discriminare la fel, autoritatile locale sunt obligate sa respecte legislatia care priveste drepturile strainilor care se afla pe teritoriul Romaniei!
Cetatenii straini care se afla pe teritoriul Romaniei au obligatia ca in maxim 15 zile de la producerea unei schimbari ( casatorie, schimat resedinta, nasterea unui copil, etc) sa anunte Oficiul Roman pentru Imigrari. In caz contrar vor fi sanctionati.
Referitor la sotul dumneavoastra el trebuie sa anunte ORI de fiecare data cad isi schimba resedinta.
Din cate stiu costul unei carti de rezidenta pentru membrii de familie ai cetatenilor romani este 11 ron ( o taxa de 7 ron si timbre fiscale in valoare de 4 ron).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cetatean strain gabriela neamtu gabriela neamtu in ce conditii se poate angaja un cetatean american la o SC din Romania, daca nu are cetatenie romana? (este casatorit si are copii in Romania) (vezi toată discuția)
Permis de sedere in ro pentru cetateni turci marinelacotta marinelacotta Am rugamintea daca imi puteti spune care sunt actele necesare pentru obtinerea permisului de sedere in Romania pentru niste cetateni turci care detin viza tip ... (vezi toată discuția)
Obtinere rezidenta in romania pentru cetatean strain ema-ana ema-ana Buna ziua! Sotul meu este cetatean turc si suntem casatoriti de 2 ani de zile.Este posibil ca sotul meu sa obtina rezidenta in Romania , in situatia in care ... (vezi toată discuția)