avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Permis de conducere obtinut in alt stat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Permis de conducere obtinut in alt stat

Buna ziua!
Am.avut un accident rutier din care a rezultat decesul persoanei din dreapta.pedeapsa a fost 3 ani cu suspendare si 5 ani perioada de probatiune.
Acum dupa ce s-a terminat perioada de probatiune mi s-a spus ca pot sa conduc.Mentionez ca am facut scoala de soferi in alt stat membru UE si am aprobat ambele examene(teoretic si practic) si am obtinut permis de conducere.
Pot conduce cu acel permis in Romania?
Am sunat la pol de circulatie si mi s-a spus ca la ei apar cu permisul anulat si ca nu am voie sa conduc.(nu le-am.spus de permisul obtinut in alt stat).
Potrivit legii nu pot da de.permis in Romania ptr ca deja am 1 permis de conducere,iar detinerea a 2 permise de conducere este ilegala.
Imi puteti da va rog frumos un sfat?
Cel mai bun posibil!
Nu vreau sa trec iar prin perioadele prin care am trecut timp de 8 ani.(judecati ,perioada de probatiune,perioada de 8 ani in care nu te angajeaza aproape nimeni,in care esti privit diferit,in care trebuie sa te trezesti la 4 dimineata sa iei trenul ptr a ajunge la 8 la facultate etc)Stiu ca nu poti invinuii o victima mortala ptr ca nu si-a pus centura dar mai sunt si cazuri cand cel de la volan(neavand viteza,neavand alcolemie ci doar din cauza carosabilului inghetat si nedezapezit se produce accidentul) pur si simplu nu a vrut sa se intample!
Astept raspunsul dumneavoastra!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: PMRconvict , utilizator 13:53, 29 Noiembrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare permis Irinel-Ionut Irinel-Ionut Numele meu este Irinel si am o intrebare la care nu gasesc raspuns.. In noembrie 2009 am avut un accident rutier cu alcolemie... la care mi-a fost anulat ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis de conducere branea branea in octombrie 2014 mi s-a deschis dosar penal pentru alcool la volan. in aprilie 2015 am fost judecat. am primit 8 luni cu suspendare si 2 ani ... (vezi toată discuția)
Permis anulat - emitere permis in alt stat batzik batzik Am si eu o intrebare al carei raspuns nu l-am gasit in legislatie. Imi este anulat permisul pt alcool, dar mai am un permis emis de alta tara. In cat timp de ... (vezi toată discuția)