avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

am mai explicat situatia mea in ziua de 28 august - am aflat intamplator ca sunt in perioada de preaviz.
Am mers pe data de 31.08.la firma pentru a depune certificatele de concediu medical pentru perioada 17.08-28.08.si pentru a-mi efectua cele 4 ore de lucru conform legii, dar la birou toti colegii erau in concediu iar administratorul firmei plecat din tara.L-am contactat telefonic pe administratorul firmei care mi-a comucat ca nu vrea sa prestez orele de munca(nu am semnat pentru luarea la cunostinta ca sunt in perioada de preaviz intrucat instiintarea a fost trimisa prin posta-nu a venit postasul sa mi-o aduca si nici nu am gasit vreo instiitare in cutia postala) . Ce pot sa fac intrucat mi s-a interzis sa lucrez? Daca nu ma prezint pot fi concediata indisciplinar?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:54, 1 Septembrie 2009
Perioada de preaviz este precizata de art 73-75 si altele din Codul Muncii.Din precizarile dvs rezulta ca unitatea va comunicat instiintarea de preaviz,dar dvs nu a-ti intrat in posesia acesteia,respectiv unitatea NU are dovada parcurgerii procedurii legale.
Pentru a nu incalca prevederilor CIM este de preferat sa va prezentati la locul de munca sa lamuriti situatia,mai ales sub aspectul lipsei informarii unitatii asupra instituirii perioadei de preaviz.
In perioada de preaviz,prevederile CIM isi pastreaza toate efectele.Programul de lucru este de 8 ore/zi ,dar poate fi redus la 4h/zi ,daca incetarea s-a facut prin concediere pentru motive ce tin de angajat.
Angajatorul poate renunta la preaviz ,total sau partial.
Este de preferat pentru a preveni o eventuala concediere disciplinara sa faceti dovada prezentarii la unitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie incompleta? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Aceasta este decizia de desfacere a contractului de munca pe care am primit-o ieri.Ce sanse credeti ca as avea intr-un eventual proces?Trebuie sa mai primesc ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva VERONICA MORARU VERONICA MORARU Buna ziua! Va voi prezenta in continuare situatia in care ma aflu si > doresc sa stiu daca pot avea dreptul sa castig in cazul in care atac > decizia de ... (vezi toată discuția)
O functie in cim dar alte atributii adiana_20 adiana_20 Buna ziua. In CIM am trecuta o functie dar de mai bine de un an am ocupat alt post fara a avea un act aditional la CIM de schimbare functie sau o decizie ... (vezi toată discuția)