avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Actualul proprietar al masinii vrea procura sa iasa ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Actualul proprietar al masinii vrea procura sa iasa din tara

Buna ziua,
Am urmatoarea problema: firma la care lucrez a vandut cu factura, in 2013, un autoturism unei persoane fizice. Masina a fost scoasa de pe ROL de la Administratia Fiscala dar noul proprietar nu a inmatriculat-o pe numele lui. Acum cere firmei procura sa poata iesi cu masina din tara.

Este legala aceasta procura? La ce obliga aceasta procura pe viitor? Ce sfatuiti sa facem pentru a nu avea probleme?

Mentionez ca firma e dispusa sa dea procura daca nu este trasa la raspundere pentru asta.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gev , utilizator 12:49, 23 Decembrie 2016
Firma nu mai are cum sa dea procura deoarece nu mai este proprietarul masinii.
Ar fi o infractiune de declaratie in fals chiar daca talonul inca este pe firma. Cumparatorul avea obligatia sa transcrie masina in 30 zile.
In loc sa-i dea procura sa iasa din tara cu masina, mai bine ar radia masina din circulatie sa nu mai figureze pe numele firmei.
Iulian Manea a scris:


mai bine ar radia masina din circulatie sa nu mai figureze pe numele firmei.


Cererea de radiere din circulatie reprezinta cererea facuta de catre proprietarul bunului mobil adresata serviciului politie rutiera evidenta auto
Este cerere irevocabila care are drept consecinta interzicerea circulatiei pe drumurile publice a respectivului bun mobil
@gev
Firma nu mai poate incheia procura in conditiile in care nu mai detine calitatea de proprietar asupra bunului mobil
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Imi sunt de folos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto ! heathcliff heathcliff Buna seara. In luna iulie a.c. am gasit un autoturism pe un site de vanzari auto din Ro. Vanzatorul a fost de acord cu schimbul propus, cu autoturismul meu, ... (vezi toată discuția)
Citatie anulare amenda rovigneta snaker445 snaker445 Buna ziua, In octombrie 2013 am vandut masina personala unei persoane din Iasi. La sfarsitul lunii decembrie, acesta a fost prins fara rovigneta. In ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism numai cu cartea de identitate a vehiculului goldeneye_2_5 goldeneye_2_5 Buna ziua! Vara asta am vandut o masina la cineva, am avut inredere in el ca vine in septembrie sa transcrie masina pe numele lui. Nu a venit respectivul , nul ... (vezi toată discuția)