avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre o sucesiune si vanzare facuta de unul dintre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre o sucesiune si vanzare facuta de unul dintre succesori

Ca sa intelegeti suntem trei frati dintre care doi de aceasi parinti iar unul din casatorie anterioara.Dupa moartea tatei s-a facut succesiunea ne-a fost dat partile iar mama dupa a facut vanzare cumparare cu uzufruct celeilalte sore care nu era in acte , acum mama a murit iar ea spune ca eu si fratele meu nu avem dreptul decat ce ni s-a dat dupa tata si ca are tot dreptul la vanzare fara a se mai face ceva dupa moartea mamei .Ea nu a fost niciodata recunoscuta de tata .Doresc daca am suspiciuni vizavi de corectitudinea actelor unde as putea sa ma adresez instantei sau unui notar.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:36, 6 Ianuarie 2017
Nu are importanta ca nu a fost recunoascuta de tata.
Mama avea dreptul sa vanda oricui, nu in mod neaparat fiicei.
Numai in cazul in care puteti demonstra ca nu a platit pretul ati putea cere anularea contractului de vanzare cu uzufruct.
copii au rezrva succesorala.....deci trebuie vazut ce act a facut cu mama dvs si ceilalti frati aveti rezerva deci puteci cere reductiunea .....verificati ce acte s-au facut ....sau deschideti succesiunea la un notar si sora dvs sa dovedeasca de ce nu vi s-ar cuveni partea.....
Buna ziua,
Daca dupa dezbaterea succesiunii de pe tata mama a vandut atunci va sfatuiesc sa nu va pierdeti banii si timpul pentru ca acel act de vanzare cumparare, incheiat la notar, este aproape imposibil de anulat.
Oricine are dreptul sa faca ce vrea cu bunurile sale in timpul vietii deci, inclusiv sa-l instraineze, fara a cere acordul sau a da socoteala eventualilor succesori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie calin felicia calin felicia Parintii mei au divortat.La decesul tatalui sora mea a luat toata partea tatalui meu, care depaseste ca valoare partea care mi se cuvine mie din donatia ... (vezi toată discuția)
Partaj cu drept de uzufruct liz1977 liz1977 mama si tata au detinut 2 apartamente in acelasi imobil. Dupa decesul tatei s-a facut succesiune, cele 2 ap impartindu-se intre mine mama si sora mea. As vrea ... (vezi toată discuția)
Testament sau ce......? johnnydanut johnnydanut Buna seara ! De curand mama mea a decedat si a ramas doar tata. Inainte de moarte au stabilit ca un teren pe care e casa lor sa-mi revina mie iar altul (de ... (vezi toată discuția)