avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL neplatitoare de TVA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL neplatitoare de TVA

vreau sa deschid un srl neplatitor de tva pe domeniul de reparare si intretinere autovehicule. cu ce sa incep? de unde sa o iau?
1.ce documente trebuie sa aiba angajatorul pentru firma;
2.ce documente trebuie sa aiba angajatorul pentru angajati;
3.ce documente contabile sunt necesare ca firma sa functioneze;
4.ce se da luna de luna pentru firma si unde?(itm?....etc)
5.ce acte da contabilul luna de luna si unde?
eu am calitatea de expert contabil memebru inactiv,nu am lucrat niciodata,ma poate ajuta cineva cu informatii despre cum sa incep
4.ce trebuie sa depun in fiecare luna ,ca si angajator la itm ,sau prin alte parti,
5.eu tin firma,eu sunt contabilulu
6.ce trebuie sa cer salariatilor cand ii angajez,mentionez ca vreau 5 salariati
7.am citit ca trebuie sa am un regulament intern,dar e in functie de codul CAEN al societatii? fisa postului si contractul de munca pentru salariati? ce contine dosarul lor si unde trebuie depus
8.ce trebuie intocmit luna de luna ,eu avand calitatea de expert contabil
9.sunt programe de contabilitate acum,care este cel mai bun sa-mi fie mai usor?
10.Contra cost sa ma initieze cineva.multumesc
ps: nu stiu de unde sa o iau,cu ce sa incep,ce trebuie facut - mentionez ca la CECCAR nu am facut nimic practic,doar teorie si iar teorie
Mai intai sa aveti rezolvata problema spatiului acolo unde sa va desfasurati activitatea care va fi inregistrat la registrul comertului ca si punct de lucru. Adresa sediului social al firmei sa fie la domiciliul asociatului iar punctul de lucru la adresa atelierului.
Dupa infiintarea srl-ului si inainte de a incepe activitatea sa va autorizati asa cum puteti citi la adresa [ link extern ]
Nu incepeti sa facti amnajarea si dotarea atelierului cu utilaje specifice decat dupa infiintarea srl-ului pentru a le achizitiona pe firma numai cu factura. La utilajele care sunt mijloace fixe (valoare peste 2500 lei) sa completati fisa mijlocului fix si sa calculati planul anual de amortizare.
Aveti in vedere ca pentru unele utilaje la un anumit interval de timp de functionare trebuie sa le faceti inspectia/verificarea de catre reprezentantul firmei autorizat sa faca asta (certificare/omologare RAR).
Tot inainte de a incepe activitatea va trebuie sa va fiscalizati casa de marcat.
Veti da bonuri fiscale si la cerere factura. Veti completa la fiecare client notei/bonului de comanda la intrarea masinii in atelier.
La sfarsitul zilei scoateti raportul z de la casa de marcat si valoarea o treceti in registrul de casa impreuna cu alte valori ale platilor din acele zile.
Veti afisa la loc vizibil lista cu tipurile de servicii prestate si cu tarifele corespunzatoare. Avti in vedere si de acordarea termenelor de garantie
Pentru fiecare salariat sa va intocmiti dosarul cu actele de la angajare si de pe parcurs. La angajare si ori de cate ori este nevoie s atransmiteti revisalul cu date despre contractele de munca.
Pentru infiintarea srl la registrul comertului va rog sa cititi la adresa [ link extern ]
Mai inati trebuie sa infiintati societatea srl cu ajutorul unui avocat care va redacta si atesta toate documentele , se ocupa de tot ce tine de infiintarea sociatatii. Ulterior veti merge la ANAF unde veti primi o lista de registre pe care trebuie sa le aveti . Avocatul va poate ajuta ulterior cu contractele de munca ori un contabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmează să îmi deschid un srl și aș dori să mă lămuresc în privința anumitor lucruri. vă rog să mă ajutați rrobert rrobert Urmeaza sa imi deschid un SRL si as dorii sa ma lamuresc cu anumite lucruri. Stiu ca trebuie sa colaborez cu un contabil, ceea ce voi face dupa ce ma voi ... (vezi toată discuția)
Obligatii dupa infiintarea unui srl Nicoleta20171102 Nicoleta20171102 Intrebarea mea consta in ce obligatii am dupa infiintarea unui srl (producere pavaje garduri de beton ...)ce trebuie sa fac ? Am inteles ca este vorba despre ... (vezi toată discuția)
Difenta dintre un pfa si un sprl(societate profesionala cu raspundere limitata) deacroxana deacroxana Dn punct de vedere al declaratiilor si a contabilitatii care este diferenta intre un PFA si un SPRL? (vezi toată discuția)