avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA prestari servicii transport autostrada in Ungaria, ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

prestari servicii transport autostrada in Ungaria, facturare cu sau fara TVA?

Un SRL cu sediu social si cod de inregistrare in scopuri de TVA semneaza un contract de prestari servicii de transport (pamant rezultat din excavatii), pentru constructia unei autostrazi in Ungaria si efectueaza curse de cate 10 km dus/intors, plin/gol, numai pe teritoriul Ungariei. Contractul este incheiat insa cu o firma care are sediul social in Romania, si care furnizeaza un cod valabil de inregistrare in scopuri de TVA, dar are unic asociat o persoana fizica de nationalitate maghiara. Pretul contractului a fost negociat in forinti si la data prezentei este reziliat. Intrebari: Unde este considerat, in acest caz, LOCUL PRESTARII DE SERVICII? Se factureaza cu sau fara TVA? In ce moneda?
Cel mai recent răspuns: nico_mirea , utilizator 08:45, 8 Septembrie 2009
Locul prestarii este "Ungaria", dar dvs. emiteti factura cu TVA intrucat facturati firma din Romania,iar aceasta va emite un cod valid de TVA din Romania. Societatea pe care o facturati cu TVA va efectua demersurile necesare pentru a solcita rambursarea de TVA.
La aceasta intrebare raspunsul consultantului fiscal de la AFP unde este arondata firma a fost facturare fara TVA si in moneda "forint", tocmai datorita faptului ca locul prestarilor serviciilor este Ungaria. :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva servicii natalia2010 natalia2010 Buna ziua. Ma confrunt co o situatie in legatura cu TVA-ul serviciilor si va rog sa ma ajutati. Intrebarea1. O societate din Romania (platitor de TVA) ... (vezi toată discuția)
Se factureaza cu tva??? hritcu cristian hritcu cristian buna ziua am o firma de transport si efectuez cursele din romania in franta si retur numai ca factura o emit ptr o firma din liban si nu stiu daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Inregistrare ca platitor de tva sasug sasug Buna ziua, Intreprindere Individuala, cu sediul in Romania, am o colaborare cu o firma din Ungaria, prestez servicii de dirigentie de santier pe teritoriul ... (vezi toată discuția)