avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Faptuitor sau inculpat ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Faptuitor sau inculpat ?

in cazul unei plangeri penale parchetula dispus inceperea urmaririi penale.Intrucat in cauza a intervenit prescriptia raspunderii penale cazul a fost clasat.
In aceasta cauza paratul este faptuitor sau inculpat ?
Orice ce-ar fi fost, a fost, acum nu mai e. Daca s-a dispus inceperea urmaririi penale contra lui (personal), a fost inculpat, daca nu, nu.
Daca s-a dispus doar inceperea UP in rem, nu a avut calitate in procesul penal, putea fi audiat insa calitate de martor.
Da s-a dispus inceperea UP in personam, a dobandit calitatea de suspect.
Daca s-a pus in miscare actiunea penala impotriva lui, a dobandit calitatea de inculpat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonante emise de org judiciar cercetare penala mary6 mary6 Buna ziua.Daca o plangere penala pt infractiunile de furt,amenintare,abuz de incredere,a fost respinsa de parchet de doua ori prin ordonanta in temeiul art ... (vezi toată discuția)
Este posibila clasarea unei cauze penale in care se efectuează ... Catalin2o14 Catalin2o14 Este posibila clasarea unei cauze penale in care se efectuează cercetări in rem fata de o persoana care are calitatea de martor? (vezi toată discuția)
Audiere inainte de inceperea up in rem viorelv viorelv Va rog sa-mi răspundeți ce se întâmplă dacă polițistul ma audiaza ca suspect sau ca martor pe tipizat cu privire la comiterea unei fapte prevazute de ... (vezi toată discuția)