avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Neoperare la Biroul de credit.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Neoperare la Biroul de credit.


Buna ziua,

In data de 27 decembrie 2016 am solicitat bancii Raiffeisen Bank reducerea limitei de credit la cardul de cumparaturi.
Am procedat la aceasta operatie deoarece am aplicat la Programul Prima Casa. Mi s-a comunicat ca la sfarsitul lunii se va face transmiterea la Biroul de Credit.
In data de 17 ianuarie 2017 banca la care am aplicat a obtinut formularul Detalii Conturi emis de Biroul de Credit. Acest document certifica faptul ca nu mi-au fost actualizate datele de la 01 august 2016, inclusiv faptul ca nu s-a transmis reducerea limitei de credit.
Mentionez ca functionarul bancii mi-a eliberat chiar un document care certifica ca operatia a fost facuta. Deasemenea Raportul de activitate emis in luna ianuarie arata acelasi lucru: limita inscrisa era conform cererii mele si conform documentului eliberat.
La solicitarea mea expresa, adresata bancii, de a face actualizarile necesare pana in data de 23 ianuarie mi se raspunde ca " astazi se vor actualiza datele raportate la BC." Deci nimic cert, cu toate ca de acest lucru depinde acordarea creditului solictat.
Ce pot face pentru a urgenta aceasta operatie? Unde pot sesiza aceasta neregula?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: shoni17 , utilizator 09:54, 25 Ianuarie 2017
1. Sesizati in call centerul de la Raiffeisen acest lucru. DOAR ei pot face modificarea.

2. Cu adresa care ati primit-o de la Raiffeisen de diminuare limita, mergeti la noua banca unde aplicati pentru Prima Casa, si in mod normal ar trebui sa va ia in calcul noua limita. Este important ca in adresa primita sa aveti cel putin urmatoarele informatii:
- data contractarii cardului de cumparaturi
- limita initial acordata
- limita noua
Si ca nu aveti alte facilitati de credit la ei.

Ideal ar fi ca Raiffeisen sa mentioneze ca in Biroul de Credit a fost raportat la pozitia X (Contul X), sau pe langa adresa sa va dea eventual si o copie a raportului facut de ei la biroul de credit - acolo se vede cardul la cine e.

Ideea e sa se faca o legatura clara ca in Biroul de Credit si in adresa se vorbeste de acelasi card, si nu de altul.

Sau faceti o solicitare la Biroul de Credit (www.birouldecredit.ro), si primiti o situatie cu fiecare credit la ce banca e. Aceasta, impreuna cu adresa emisa de Raiffeisen din care reiese ca s-a diminuat limita, ar trebui sa fie mai mult decat suficient.
Multumesc foarte mult. Apreciez acest raspuns foarte exact. Propusesem bancii creditoare parte din cele recomandate de dumneavoastra. Dar ... dovada suprema e BC.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card cumparaturi octavian76 octavian76 Buna ziua. Sunt posesorul unui card de cumparaturi Reiffeisen care a avut o limita de creditare de 9100 ron. Intre timp, cei de la banca m-au sunat in legatura ... (vezi toată discuția)
Top factoring ionutpe1 ionutpe1 In 2008 am fost angajat al unei firme din Ploiesti care automat mi-au facut un card la Raiffeisen pentru incasarea salariului. In 2010 firma a dat faliment iar ... (vezi toată discuția)
Biroul de credit-declaratie cu inadvertente robert_spiridonescu robert_spiridonescu Am sa va relatez in cele ce urmareaza o experienta neplacuta cu o banca . Pe data de 01.10.2009 am depus la banca X dosarul pentru creditul prima casa si am ... (vezi toată discuția)