avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Interdictia de a nu parasi teritoriul Romaniei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Interdictia de a nu parasi teritoriul Romaniei

Buna ziua ,
Apelez la amabilitatea dvs. de a ma lamuri cu un aspect .
In urma finalizarii unui dosar penal la judecatoria Valcea mi s-a impus restrictia de a nu parasi tara fara acordul insantei . Ajuns la Curtea de Apel Pitesti , aceasta decizie s-a ridicat in prima faza dar ulterior , in urma finalizarii apelului au decis sa respinga apelul si sa mentina dispozitiile primei instante si anume 3 ani de suspendare sub supraveghere si de a nu parasi tara fara acordul instantei .
In timpul judecarii la curtea de apel am decis sa ma mut in Marea Britanie unde locuiesc momentan si muncesc cu acte legale . In urma decizie Curtii de Apel nu au tinut cont de acest lucru incalcandu-mi dreptul de a locui in alta tara ca urmare :

"dispoziţiile art. 2 din protocolul nr. 4 la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. Potrivit acestui text, oricine se găseşte în mod legal pe teritoriul unui Stat are dreptul să circule în mod liber şi să-şi aleagă în mod liber reşedinţa sa. Alin. 3 al acestui articol stabileşte situaţiile în care se pot aduce restrângerii dreptului la liberă circulaţie: „exercitarea acestor drepturi nu poate face obiectul altor restrângeri decât acelea care, prevăzute de lege, constituie măsuri necesare într-o societate democratică pentru securitatea naţională, siguranţa publică, menţinerea ordinii publice, prevenirea faptelor penale, protecţia sănătăţii sau a moralei, ori pentru protejarea drepturilor şi libertăţilor altora”.

Apelez la dvs sa asteptand un sfat in legatura cu aceasta problema , serviciul de probatiune mi-a comunicat ca trebuie sa ma intorc in Romania si sa renunt la locul meu de munca din UK .
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 05:31, 26 Ianuarie 2017
Daca nu respectati măsurile de supraveghere sau nu executati obligaţiile impuse ori stabilite de lege, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.
Am inteles acest lucru dar Curtea de Apel Pitesti a omis faptul ca am depus la dosar contract de munca in Marea Britanie si prin mentinerea interdictiei de a nu parasi tara fara acordul instantei incalca dispozitiile art. 2 din protocolul nr. 4 la Conventia Europeana pt Drepturile Omului .
Cum pot avea acordul instantei de a parasi tara si a imi continua serviciul in UK sau cum pot inlatura aceasta decizie ? Multumesc anticipat .
Mi se pare ca nu intelegeti ca ati fost condamnat, instanta in cazul dvs a aratat clementa si a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, nu incalca nici o prevedere CEDO daca a aplicat legea.
Era vorba despre faptul de posibilitatea inlaturarii hotararii de a nu parasi tara decat cu acordul instantei . prin aceasta decizie au omis ca locuiesc si muncesc in alta tara .

dispoziţiile art. 2 din protocolul nr. 4 la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. Potrivit acestui text, oricine se găseşte în mod legal pe teritoriul unui Stat are dreptul să circule în mod liber şi să-şi aleagă tara in care sa locuiasca "
Prin hotararea de a nu parasi tara decat cu acordul instantei ma forteaza practic sa traiesc in romania fara serviciu fara locuinta fara nimic
Daca nu va prezentati in Romania veti primi locuinta gratuita, cu mancare gratuita, pe banii contribuabililor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista sanse pentru restituirea celor 25 % ? oanaportar oanaportar Salariatii din invatamant au castigat in instanta cei 25% ce li s-au retinut din salariu. La fel, au castigat si alti bugetari restituirea celor 25 ... (vezi toată discuția)
Pot pleca legal cu copilul,pentru a ma stabili in strainatate? ioana varga ioana varga Buna seara, Sunt recasatorita si actualul meu sot lucreaza in strainatate ,cu acte legale, inclusiv buletin valabil. Din casatoria anterioara am un ... (vezi toată discuția)
Cãi extraordinare de atac vektor vektor in urma,, Decizia ICCJ privind acordarea indemnizatiei pentru cresterea copiilor gemeni, tripleti sau multipleti vizeaza mamele care au nascut inainte de 17 ... (vezi toată discuția)