avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire incurcata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire incurcata

Buna ziua,
In 1999 a murit stabunica, avea 3 copii, au facut succesiunea in 2000, in masa succesorala au intrat doar casa si terenul aferent acestei proprietati, desi batrana mai avea si alte terenuri din mosteniri finalizate la vremea respectiva.
Aceste terenuri erau impartite intre cei 3 copii, fiecare isi platea impozitul pe numele sau. La decesul batranei, ei au dorit vanzarea doar a casei batranesti, notarul i-a sfatuit sa renunte doi dintre ei la succesiune, sa se simplifice situatia, iar cel care a acceptat a vandut casa si a impartit bani in trei. Notarul la vremea respectiva i-a asigurat verbal ca terenurile se vor imparti frateste daca nu sunt trecute in actul de mostenire.
Acum dupa 17 ani, din copii batranei mai traieste doar un copil, unul dintre renuntatori. Acesta a dorit sa vanda terenul pe care l-a administrat 17 ani si nu poate, deoarece apare in succesiune ca renuntatoare la mostenire.
In acest caz se poate face ceva? Se mai poate imparti aceste terenuri in trei sau ia doar mostenitorii celui care a acceptat? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: nuty , utilizator 15:13, 30 Ianuarie 2017
actul de mostenire trebuie si sa contina bunurile mostenite daca acest teren nu figureaza in acel act de mostenire nu s-a renuntat la el....dar trebuie dezbatuta succesiunea pe teren la acelasi notar se face un supliment, de data acesta sa ii lamureasca pe mostenitorii celor decedati sa renunte in favoarea lui ca sa poata vinde.....trebuia cuprins totul de la inceput sa se imparta in natura terenurile aceeasi poroblema vor avea toti cei care vor dori acte pe celelalte terenuri ulterior
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns!
Conform carei legi pot cere acest supliment la succesiune? Cel mai probabil notarul nu va dori sa faca asa ceva. Exista diferente intre legislatia in vigoare in 2000, anul incheierii succesiuni si legislatia in vigoare in prezent? Notarul spune ca daca ai renuntat nu mai ai dreptul.
Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la un bun renuntat,succesiune nicole852107 nicole852107 Buna seara,am mai pus o intrebare de genul acesta,dar raspunsurile au fost diferite,asa caci sunt in ceata :(.problema sta asa...sora mea a facut act de ... (vezi toată discuția)
Succesiune P_Iulia P_Iulia Buna ziua! In anul 2012 a murit bunicul meu, lasand in urma un teren de 5000 mp si o alta bucata de pamant agricol in alta parte. Terenurile respective sunt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma decesului ultimului parinte,unul din frati( ... Eusebiu2023 Eusebiu2023 Buna ziua! In urma decesului ultimului parinte,unul din frati( suntem 3) a deschis succesiunea. Am inteles ca daca ceilalti 2 vom da declaratie de renuntare ... (vezi toată discuția)