avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Control de fond anaf
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Control de fond anaf

Bună ziua, as avea nevoie de o lămurire în privința unei probleme, dețin o societate srl și doresc sa mă asociez cu cineva, acea persoana dorește un control de fond anaf. Puteti sa- mi spuneti în ce consta
Cel mai recent răspuns: Ramona_2012 , utilizator 20:39, 2 Februarie 2017
Buna seara,
Se verifica legalitatea actelor si inregistrarilor contabile., registrele obligatorii, inventariere, si mai multe aspecte. Se verifica inregistrarea veniturilor, cheltuileilor deductibile si nedeductibile, calcularea si virarea obligatiilor fiscale.
Bună seara.
Controlul de fond este in fapt o inspecție fiscală.
In cadrul unei astfel de inspecții fiscale inspectorii ANAF realizează o cercetare amănunțită a tuturor operațiunilor efectuate de societatea dvs. Verifica de asemenea toate documentele contabile. In situatia in care se vor identifica obligații fiscale neachitate relative la unele tranzacții, se poate stabili in sarcina dvs. obligatia de plata a acestora si totodata obligația de plata a unor sume accesorii si dobânzi.
Important de mentionat este faptul ca ANAF nu mai realizează din anul 2013 niciun fel de control la cererea contribuabilului, fara o analiza prealabilă de risc. Dacă in urma unei astfel de analize se constata ca se impune realizarea unui control, se procedează in acest sens, in caz contrar controlul nu se va efectua.
Va mulțumesc pentru răspunsul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control pfa eugen_r2 eugen_r2 Bună ziua, Am un pfa cu domeniu de activitate \"realizare de software la comandă\". Sediul l-am stabilit într-un imobil din zona rurală pe unde nu trec ... (vezi toată discuția)
Control finante anna_10 anna_10 ce inseamna conro, de fond , ce implica el? ce acte trebuiesc puse la dispozitia celor de la control? pot verifica si ceea ce tine de salarii ? multumesc ... (vezi toată discuția)
Probleme radiere srl ionutsv ionutsv Buna ziua, Am vrut sa radiez un SRL luna trecuta si mi s-a solicitat un certificat fiscal. Ca urmare a controlului efectuat am fost informati ca in ultimii ... (vezi toată discuția)