avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incheiere contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incheiere contract de munca

Buna seara. Sotul meu este unicul angajat al unui magazin. Sambata a venit patronul si l-a anuntat ca va inchide magazinul pentru ca este doar in pierdere , si ca ''acum iti inchei contractul de munca''. Sotul meu a fost foarte surprins si l-a rugat sa se intalneasca luni pentru a discuta mai multe, si a clarifica situatia. Mentionez ca nu a primit preaviz, si nu a stiut pana acum de intentiile patronului. Este legal sa concediezi astfel un angajat? Ce se poate face in astfel de situatii?
va multumesc.

Cel mai recent răspuns: iris9 , utilizator 22:12, 6 Februarie 2017
Art. 65 C.mun.
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.

Dificultăţile economice pot fi luate în considerare ca motiv fără legătură cu persoana salariatului si care poate justifica concedierea, în temeiul art. 65 alin. 1 din Codul muncii.
Va multumesc. in acest caz nu ar trebui sa primeasca preaviz, poate sa ramana fara serviciu asa dintr-o data/
In situatia unei astfel de concedieri, se acorda minim 20 de zile lucratoare de preaviz.
va multumec mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deptul la somaj eralu75 eralu75 Lucrez de patru ani la o firma ca lucrator comercial.Acum 2 luni patronul a decis sa inchirieze spatiul unei banci,urmand ca ulterior sa deschida magazinul in ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului marian73 marian73 Postul meu sa desfiintat avind contract pe perioada nedeterminata dinduma in preaviz si colegiilor mei cu perioada determinata sa le prelungeasca contractele ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post in timpul concediului de crestere copil elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am o salariata care se afla in concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la ... (vezi toată discuția)