avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intrebare pentru un prieten - plata diferentiata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intrebare pentru un prieten - plata diferentiata reabilitare in functie de venituri

Aseara un prietre administrator de bloc, imi spunea ca a finalizat "dosarul pentru reabilitarea blocului",pentru a fi depus la primaria de sector.
Imi spunea primtre altele ca a adunat taloanele de pensie de la pensionari. La intrbarea mea mirata mi-a spus ca "cota parte pe care o vor plati proprietarii se va stabili diferentiat in functie de pensie" adica cei cu pensie mica vor plat mai purtin decat cei cu pensie mai mare. Am ramas mirat deoarece reabilitarea e aceeas pentru toti, exceptand situatii special (ex. unii au deja tewrmopan) dar raspunsul a fost ca asa e normal, cine are mai mult plateste mai mult. Sac.
Intrebarea mea este este legal acest lucru si in susibiar cuantumul pensiei nu este confidential ?
Multumesc celor ce imi vor raspunde
=D>
Cel mai recent răspuns: Anghelescu , utilizator 10:37, 21 Februarie 2017
Vi l-a scris, dar probabil ati trecut cu vederea peste el:
OUG nr. 18/2009 privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte
@elga50, aveti dreptate!:sorry: Nu stiu ce a fost in capul meu! Este vorba intradevar de venitul pe membru de familie.

Pentru o familie din 2 persoane pensionare sau nu, venitul mediul net lunar pe familie pentru care trebuie sa contribuie este de peste 6262 lei (3131 venit pe pers. x 2)

Sunt destul de rare cazurile in care persoanele pensionare au venitul mediu lunar pe membru de familie de peste 3131 lei.

Pentru a plati ptr reabilitare in cazul unei familii in care unul dintre sot este pensionar iar celalalt angajat, sotul pensionar trebuie sa aiba o pensie de 3131 lei iar celalalt sot un venit net de peste 3131 lei (4463 brut) .

In cazul in care o familie este constituita din 3 persoane, venitul net pe familie peste care trebuie sa contribuie este de 9393 lei. Sub acest venit, familiile din 3 persoane sunt cazuri sociale!

Sper ca am facut socotelile cum trebuie de aceasta data!:)
Multumesc inca odata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica 30Corina30 30Corina30 Am fost invitata la Primarie -in calitate de presedinte asocoatie proprietari- pentru reabilitarea termica a blocurilor. Verbal dl. Primar ne-a spus ca nu vom ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea problema: cu asociatia de proprietari: ... crina1956 crina1956 Buna ziua, am urmatoarea problema: cu asociatia de proprietari: vreau sa vad contractul de modernizare a liftului incheiat intre asociatia de proprietari si ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica cu fonduri europene - bucuresti alex68 alex68 Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema. Blocul tatalui meu este administrat de o firma de profil (care calculeaza, in principal, cotele ... (vezi toată discuția)